Trött och seg känsla i kroppen

Kroppen samarbetar inte med mig för tillfället. Jag känner mig trött och orkeslös, seg helt enkelt. Samtidigt har jag svårt att sova/somna om natten och är därför förstås ännu tröttare. Jag tycker att jag går och lägger mig tidigt, men jag får inte sömn så jag läser en stund. Somnar inte ännu heller, ger upp, läser en stund till, somnar inte ännu heller. Går på toa, dricker vatten, läser lite mer, ligger på spikmattan och försöker slappna av… Mitt i allt är klockan två (eller fyra) och jag sover inte ännu heller. Sedan kommer stressen att jag måste stiga upp om några timmar för att gå på jobb…

Även de nätter jag sovit bra, är jag ändå trött på dagen. Eller jag är väl egentligen inte trött som att jag går och gäspar, utan snarare just seg och näsan kliar och känns torr. Är det så som pollenallergi känns? Eller har jag en begynnande förkylning? Som jag i.o.f.s tyckt att jag haft på kommande de senaste veckorna… För jag tycker att när jag tar allergimedicin så lättar näsan, men tröttheten består. Fast trötthet är en av biverkningarna till medicinen. Moment 22 liksom…

20170504_200500

Min plan till hårdare träningsvecka har kommit av sig. Jag har gjort mina planerade pass, men modifierat dem. Det har mest blivit lugnare distanslöpning med inslag av tempoökning, istället för regelrätta intervaller. Det har inte funnits energi till intervaller, men samtidigt tycker jag att jag blir ännu segare om jag inte tränar.

Nu är planen att vila fredag och lördag, försöka sova bra och så hoppas jag på att kunna springa långpass på söndagen full av energi.

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *