Stela höfter och musslan

Jag har till och från haft problem med vänster höft när jag springer långt. Jag har försökt stärka upp och stretcha och gjort mina styrketräningspass. Mina pass har ibland varit med tyngre vikter och ibland utan vikt och då i stället fokus på explosivitet och spänst. Nu har jag slarvat lite med träningen och jag märker det direkt i höften.

Förra veckan blev det ingen styrketräning alls pga tidsbrist. Jag var till Tallinn på resa och då tränade jag inget. När jag kom hem därifrån valde jag i stället att fokusera på mina tre löppass och skippade styrkan. Veckan innan yogade jag faktiskt (har jag berättat det, jag yogade), men det är ju inte direkt styrka. Om än förstås väldigt bra det också för stela höfter.

IMG_20170531_141413_571

Idag var det alltså dags för ett styrkepass igen. Eftersom maraton närmar sig med stormsteg är det dags för sista pushen med styrkeövningar för höften. Idag valde jag att jobba utan vikter och gjorde i stället små små övningar för att aktivera höften. Miljoner, nå inte miljoner, men många höftlyft och min favoritövning, musslan.

Efter att kroppen fått arbeta en god stund och var uppvärmd, försökte jag ännu stretcha ut alla spända muskler. Det kändes genast bättre och som om övningarna haft effekt. Igen en gång en påminnelse till mig att inte slarva.

1

0 tankar kring ”Stela höfter och musslan

  1. Maria

    Tack för tipset om musslan, den måste jag börja göra! Jag märkte att jag är väldigt ojämn på höger och vänster sida…Tipsa gärna om fler bra övningar för löpare som du brukar göra!

    Svara
  2. Löpar-Åsa

    Musslan – love! Bästa höftövningen! Nu får jag lust att göra den direkt, men det skulle se roligt ut, eftersom jag står i disken på bibblan och jobbar! 😀

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *