Jag springer igen

Det känns som om jag har kommit igång med min normala träningsrutin igen, i alla fall när det gäller löpningen. Jag har sprungit två dagar i rad, både igår och idag. Jag hade egentligen inte tänkt springa idag, men jag fick feeling och drog ut på ett kort löppass. Benen kändes pigga trots att jag sprang igår och jag bestämde mig för att testa att öka farten. Jag sprang en form av fartlek. Lite snabbare tempo fram till lyktstolpen, lugnare tempo, full fart uppför backen, jogga nerför, snabbt till postlådan, lugnt till den där granen där framme osv. Det här är ett av mina favoritpass, det är inte regelrätta intervaller, spring a gånger b x antal gånger, men det blir ändå en tempoväxling. Det är kul att känna sig snabb ibland och testa på att öka tempot.

löppass onsdag

Vem vill inte springa när vädret är så här fint?

Imorgon har jag tänk göra mitt första styrketräningspass på länge och jag fasar redan för träningsvärken. Om jag inte har gjort yoga på fyra veckor, tror jag att det är ännu längre sedan jag gjorde styrketräning. Innan Tallinn halvmaraton fokuserade jag mest på övningar med kroppsvikt eller med lättare vikter, men nu tänkte jag göra mitt vanliga program. Många övningar för ben och det ger alltid en brutal träningsvärk. Därför kommer fredag och lördag nästan per automatik bli vilodagar 🙂

På söndagen räknar jag med att kunna springa igen, då skulle det bli tre löppass den här veckan. Det är jag nöjd med. När jag sen ännu räknar dit yogan och styrketräningen, är jag där jag vill vara träningsmässigt. Till hösten och vintern siktar jag på att få till tre löppass per vecka, ett pass styrka och en yoga. Jag har inte ännu funderat på detaljer och vad jag vill satsa på, men det är grunden i min träning. Jag har en idé i mitt huvud, men den får mogna lite ännu innan jag berättar om det här på bloggen.

0

4 tankar kring ”Jag springer igen

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Det är den bästa känslan, vara ledig, fint väder och tänka, löpning… det vore väl kul! Bara på med kläderna och ut genom dörren 🙂

      Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *