Danmark och Sverige

Från Hamburg körde vi vidare mot Danmark och till vårt hotell i Köpenhamn. Innan vi korsade gränsen stannade vi i Flensburg för att köpa *harkel* måltidsdryck. Vi kan väl säga som så att vi inte precis var de enda som var ute efter samma sak. Det var dessutom en lördag och det gjorde inte saken bättre. Så.mycket.folk. Det tog igen en gång betydligt längre tid att shoppa och vi insåg tidigt att vi skulle komma sent till Köpenhamn. Så sent att vi knappast skulle orka eller ha tid att se något av själva staden. Danmark

Danmark består som bekant av flera öar och innan resan hade vi olika alternativ för att ta oss till Köpenhamn. Skulle vi ta färja eller skulle vi åka över broarna. Efter lite efterforskning (google är nog en smart grej), kom vi fram till att båda alternativen skulle vara lika billiga/dyra. Vi valde att köra över broarna och på det sättet inte ha en tid att passa och kanske hinna se mer av Danmark. Första större bron är Lilla Bält som förbinder Jylland med Fyn. Den här bron var gratis att köra över.

Alla bilder är tagna genom fönstret på bilen, kvalitén är därför lite ditåt. Kanske man hade kunnat stanna vid en rastplats för att få bättre bilder av bron, vi valde att köra vidare. Jag satt med kameran i famnen redo att fota vad som verkade intressant. Ibland blev det fåglar, ibland vindmöllor, ibland diverse kyrkor… Vad som kom emot helt enkelt.

Nästa större bro är Stora Bält som förbinder Fyn med Själland. Vi kan låtsas att jag vet det, inte att jag har kollat på wikipedia. Det här var första bron som kostade. Om det hade varit billigt största delen av vår resa hittills, var det minsann inte det att åka över broarna…

I Flensburg hade vi förutom måltidsdryck, även köpt godis och snacks. Vi gissade på att vi skulle komma sent in till Köpenhamn och inte orka försöka hitta någon restaurang. Vårt hotell låg avsides utanför stan och vi var inte säkra på vad där skulle finnas för möjligheter. Alla hotell i Köpenhamn var dyra, vilket inte var så konstigt eftersom det var Köpenhamn halvmaraton samma helg. Vilket vi inte alls tänkte på då när vi bokade. Det minst dyra (här kan jag inte skriva billigaste direkt) var därför ett som låg avsides. Köpenhamn blev därför osett, vilket var synd, men tja… Inte så mycket att göra åt saken. Ibland finns varken tid eller ork, även om hotellet visade sig ligga precis vid en tågstation.

Nästa dag skulle vi lämna Danmark och köra den sista etappen mot Stockholm och båten hem. Det här var etappen vi var mest stressade över, dels var den längst och dels måste vi hinna till båten. Tidigare hade det inte gjort så mycket ifall vi kom sent till hotellet och inte hann turista, men båten väntar inte. Vi måste hinna med den. Efter frukost på hotellet, mot Öresundsbron och Malmö.

Tydligen väldigt nära flygfältet

Jag gjorde några tappra försök att fota Turning Torso, men det var svårt från bilfönstret. Det syntes bättre i verkligheten än vad bilden ger rättvisa. turning torso

Sverige kändes som ett enda långt körande längs med E4:an. Det som jag mest fastnade för var Vättern. Tänk att få cykla runt den nån gång…

Vi hann till båten med god marginal trots pauser längs med vägen pga av vägarbeten, köer eller trafikolycka. Skönt att veta det här var sista etappen på resan, men samtidigt synd för nu väntade vardagen och jobb igen. Hemma möttes vi av två hungriga typer och resan slutade på samma sätt som den började. Med en svart katt i resväskan.

0

4 tankar kring ”Danmark och Sverige

  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det var riktigt kul att vara på roadtrip. Lite mer tid att stanna vid varje plats hade gjort det ännu roligare

   Svara
 1. Cherie

  Härligt med roadtrip, synd bara att det kostar att köra över broarna osv. Har en kompis som sa att det var dyrt när dem gjorde det. Men eftersom jag inte flyger så är ju roadtrip ”enda” sättet för mig att resa 😛

  Svar: Ja det ska bli superkul att springa marathon och med det som mål tror jag dem där träningspassen man egentligen inte orkar från början ändå blir av eftersom man har ett mål 🙂 Vad roligt att du sprang marathon i sommar, har du funderingar på vilket marathon det blir nästa år?

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag tror nog det blir samma maraton som i år, dvs, Paavo Nurmi maraton i Åbo. Dels för att det är tradition för mig att alltid springa där, har tidigare sprungit milen och halvmaran där, och så är det nära, bara knappa 30 minuter med bil. Lätt och enkelt på det sättet. Men visst finns det en massa som lockar, Stockholm, Berlin, New York…

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *