Bambi på hal is

Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag inte sprang på tisdagen, utan istället tränade annat. Jag hade en förhoppning om att det skulle vara bättre väder på onsdagen och jag istället skulle springa då. Var det bättre väder? Nej, det var bara sämre. Sprang jag ändå? Det gjorde jag faktiskt, men det var en jobbig runda. Främst för att jag var rädd för att halka hela tiden. Jag fick verkligen kolla var jag satte fötterna och var tvungen att gå ibland för att det var isbana. Det gick inte att springa, utan att riskera att falla.

Totalt blev det strax över sex kilometer löpning. Särskilt fort gick det inte, men det hade inget att göra med konditionen eller känslan i kroppen. Det var snarare en försiktighetsåtgärd. Ifall vädret fortsätter så här, borde jag nog investera i ett par vinterlöpskor. Eller ens dubbar. Jag har ingetdera, utan springer alltid i mina vanliga skor. Jag har alltid klarat mig hittills och har faktiskt inte ramlat. *peppar peppar* Men det är inte kul att behöva anpassa steget efter underlaget och att hela tiden vara rädd. Jag vill kunna springa som normalt och trycka på i steget. Inte trippa omkring.

Jäkla väder alltså! Jag vill ha vår nu (och sommar). Facebook påminde mig idag om en bild jag lagt upp för ett år sedan. Det är inte riktigt sånt väder ännu nu om vi säger som så. Det känns väldigt avlägset med bara vägar, solsken och tunnare jacka.

0

6 tankar kring ”Bambi på hal is

 1. Maria

  Men oj, var det så där fint och bara vägar för exakt ett år sen?! Nu skulle det nog få bli vår i år också! Jag halkar också omkring och väntar på töväder 😉

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag har faktiskt icebugs, men de är mera som en vanlig sko och inte för att springa i. Tror jag. Jag har fått dem och har knappt använt dem. för de är så klumpiga så klumpiga. Fast kanske alla icebugs är det?!

   Svara
 2. Löpar-Åsa

  Ja, herregud! Är så trött på snö och is och minusgrader nu! Halkade ju på rumpan härom dagen (bloggat om det) och har fortfarande ont i svanskotan.

  VÅR!!!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *