Jag försöker äta vegetariskt åtminstone en gång i veckan. Oftast blir det med mifu, men det finns ju även en massa andra substitut där ute. Quorn är en relativt ny bekantskap för mig, jag tror att jag testat det en gång tidigare. Det finns i alla fall som färs och som strimlor, jag har testat på färsen båda gångerna. Idag lagade jag som en vanlig tomatsås, men istället för köttfärs hade jag quorn. Här är ”receptet” för den som vill pröva.
Du behöver för fyra portioner:
1 paket quorn
1 morot
2 vitlöksklyftor
1 paprika
1 burk tomatkross
tomatpuré
salt, peppar och övriga kryddor enligt smak
valfri pasta
Skär paprikan i mindre bitar. Jag hade även en tomat som hade sett bättre dagar och den fick också komma med i såsen. Hacka även den. Riv moroten och riv/krossa vitlöken. Jag hade ingen lök hemma, men ifall du har, hacka även en sån.
Stek paprikan i lite olja i en panna. Tillsätt riven morot och vitlök. Blanda runt och tillsätt tomatpuré, ett par matskedar ungefär. När tomatpurén ”doftar” häll på lite vatten eller vin om du föredrar det 🙂
Rör ner tomatkross och valfria kryddor. Tillsätt även den hackade tomaten och quorn. Koka i cirka 10 minuter tills allt är genomvarmt.
Servera med valfri pasta.
Smaken då? Riktigt bra faktiskt. Det har ingen bismak som t.ex pulled havre eller härkis har. Den är inte heller lika torr. Jag kommer att använda mig av det igen.
1