Check på medeltidsmarknaden

Om det är något jag förknippar med sommaren och Åbo är det den årliga medeltidsmarknaden. Det är min absoluta favoritmarknad. Jag vill dit varje år, främst för äpplens skull. Jag köper alltid kanderade äpplen, från samma försäljare, från samma plats. År till år, alltid med kokos. När jag skrev sommarlistan för någon vecka sedan, var en av frågorna vad jag vill göra i sommar. Mitt svar var bland annat att gå på medeltidsmarknaden i Åbo med tillhörande å-båts runda.

Idag har jag varit ledig och vädret har varit soligt och fint. Efter att Sam slutat jobba for vi mot Åbo. I samband med medeltidsmarknaden är det även andra försäljare längs med Aura å. Olika maträtter från andra länder, oliver, ost, skinka, choklad… Tvålar, smycken, kläder. Jag älskar att gå runt och titta på allt. På somrarna kan jag ibland sakna att bo i Åbo. Folkvimlet, uteserveringar, evenemang. Sitta på en å-båt, ta en cider och kolla på folk. En helt vanlig torsdag.

Ifall du har möjlighet, tycker jag verkligen att du ska besöka marknaden. Köp ett äpple eller två. Eller mandlar, eller knäck, eller en portion med grillad gris. Eller… Äh, ät! Se på skådespelarna, hästarna, riddarna. Allt är bra. ( och nej, detta är inte ett betalt samarbete 🙂 ) I wish!

medeltidsmarknaden

0

2 tankar kring ”Check på medeltidsmarknaden

  1. Madelene

    Åbo är vackert! Min man är halvfinne och skulle han få bestämma så skulle vi åka till Finland VARJE sommar. Men det får han inte ;).

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *