En cykeltur med mersmak

Jag hade planerat att springa korta, snabba intervaller idag på morgonen. Allt var klart inför det. Jag hade tagit fram mina kläder igår kväll och ställt in klockan färdigt. Jag skulle bara stiga upp, på med kläderna och iväg. Direkt jag satte på skorna kände jag det. Min fot gjorde ont. På söndagen när jag sprang långpass hade jag ett par andra skor än jag brukar springa långpass i. Det regnade under passet, antagligen blev mina fötter blöta. Så blöta att jag fick en rejäl blåsa på vänster lilltå. Den jäkeln har nu spruckit och resulterat i en sjuk fot. Det går helt bra när jag går, men när jag försöker springa och trycket ökar, gör det ont. Det hade kanske fungerat att springa med ett par andra skor idag, än mina tighta, snabba intervallskor. Jag valde i alla fall att skippa intervallerna, skippa löpningen och istället ta en cykeltur.

cykeltur

Jag har velat cykla långt igen sedan min förra cykeltur. Förra gången blev det 30 kilometer, den här gången 25. Jag hade ingen plan med min runda den här gången. Jag var knappt förberedd och var inställd på en lugn runda. En lugn, mysig runda, som ett långpass, men på cykel. Jag kände mig stark i benen och jag kunde trampa på bra. Jag orkade hela vägen och fick ingen dip, trots bara lite banan till frukost.

Jag blir mer och mer sugen på cykling. Att ha en landsvägscykel och cykla riktigt långt. 25 kilometer gick i ett huj idag och jag var pigg när jag kom hem. Jag hade kunnat fortsätta längre. Problemet är bara att cyklar är ju svindyra! Tänk om jag sen ändå inte tycker om det?! Hur ofta cyklar jag egentligen? Att det skulle vara värt att köpa en… Kanske jag får nöja mig med att cykla med min mountainbike med cykelkorg för tillfället i alla fall. Men tanken finns där. Jag vill ha en racer.

0

2 tankar kring ”En cykeltur med mersmak

 1. Syster D

  Jag föreslår att du skulle skaffa en begagnad. Det har min första (och andra) mtb och min första cyclocross varit. Det finns väldigt bra cyklar till rimligt pris, och hej, om du sen märker efter ett par år att du inte använder den som ”planerat”, så kan du ju sälja den vidare! Det har jag också gjort, men orsaken har varit att jag valt att byta till en annan istället. 🙂
  Det viktigaste är att veta vad man vill cykla. Är det terräng eller landsväg, eller t.ex. som här i skärgården, både asfalt- och sandvägar (i så fall rekommenderar jag hellre en cyclocross, den kan man lika bra cykla asfalt med om man vill göra långa länkar längre bort). Man kan välja olika däck som passar olika underlag osv. Och hej, kanske du borde prova lite först, ifall det bara är möjligt, på olika slags cyklar.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag har spanat in en cyclocross, jag tycker att de brukar ha erbjudanden på dem i xxl ganska ofta. Jag vill nog cykla landsväg, inte terräng i alla fall. Problemet är just vägarna. Det är slitna vägar, ibland är det stora sprickor eller en massa grus eller kottar i vägen. Det känns skrämmande att komma i hög fart på en cykel med smala däck, jag är rädd för att vurpa.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *