Jag är inte redo för hösten

Jag förstår mig inte alls på de som längtar efter hösten. Överallt ser jag folk som skriver om hur mysigt det ska bli. Tända ljus, se på  film under en filt, dricka varm choklad, tjocka tröjor hit och nya höstkläder dit. Jag bara nej! Nej nej nej! Jag är inte redo för hösten. Jag fryser nu redan och augusti är inte ens över.

hösten 2018

Jag vet att sommaren var bra och att jag inte behövde frysa. Det är kanske därför som det känns extra jobbigt i år. Kontrasten blev så stor och jag var inte beredd. Ena dagen gick jag i kjol och t-shirt för att nästa dag vara tvungen att ha jeans och jacka. Vad hände?! Dessutom tänker jag på allt som jag ville göra den här sommaren och som inte blev av. (Okej läste just igenom listan igen och gjorde väl alla punkter…) Men jag vill ha mer. Mer grillmat, mer glass, fler besök till gästhamnen, mera solstol, mer springa i shorts. Mer värme.

Bara tanken på att det är ett helt år tills jag för göra allt igen gör mig deprimerad. Jag är inte där ännu att jag kan blicka tillbaka och minnas hur bra sommaren var. Vi hade en jättebra semester båda gångerna. I juni var vi till Kroatien och njöt av värmen där. I juli var det värmebölja i Finland och då njöt vi av värmen här. Inte ens löpningen påverkades speciellt mycket nu när jag tänker tillbaka. Jag sprang mina pass, om än väldigt tidigt på morgonen, eller runt runt runt på motionsslingan.

Men ändå! Höst! Usch!

Längtar du efter hösten?

0

2 tankar kring ”Jag är inte redo för hösten

 1. Märta

  Jag längtar jättemycket efter hösten. Tyvärr har jag väldigt svårt för värmen så jag har inte alls mått bra den här sommaren. Idag var första dagen vi kunde tända ljus på kvällen. Så efterlängtat! 🙂

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   I oktober kommer jag också mysa med tända ljus, men jag vill inte ännu. Jag är inte redo 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *