Vem tycker inte om köttbullar? Den här gången blev det annorlunda version, med smak av thaicurry, ingefära och kokosmjölk. Receptet är ursprungligen härifrån, men som vanligt har jag modifierat lite. Jag skriver ut receptet så som jag lagade dem, men originalreceptet är säkert bra det också. Jag lagade av de ingredienserna jag hade hemma. Detta kommer garanterat att gå i kategorin av recept att laga flera gånger.
Köttbullar i röd thaicurry
Köttbullar:
400 g köttfärs
2 röda chilin (mina var små, jag hade fyra)
en bit ingefära
1 ägg
salt, peppar
(olja att steka i)
Sås:
1½ msk röd currypasta
400 ml kokosmjölk
1 burk bambuskott
200 g gröna bönor
fisksås
lime
Börja med att laga köttbullarna. Lägg köttfärsen i en skål tillsammans med hackad chili ( 3 av 4), riven ingefära och ägg. Salta och peppra. Här hade säkert fisksåsen också passat. Blanda runt och rulla till köttbullar.
Värm upp oljan i en stekpanna och stek köttbullarna i kanske fem minuter. Lägg upp på fat och gör såsen.
Tillsätt currypastan i pannan, rör om och häll på kokosmjölken. Fyll burken till hälften med vatten och häll i. Koka upp och rör till en sås.
Lägg tillbaka köttbullarna i pannan tillsammans med bönor och bambuskott. Låt sjuda en stund till bönorna mjuknat och köttbullarna blivit genomstekta. Smaka av med fisksås och eventuellt mera peppar. Pressa i limejuicen.
Servera med kokt ris och mera chili och lime om önskas.
Smaklig måltid! Testa gärna och berätta vad du tyckte!
(Receptet blev till ungefär fyra portioner.)
0