När blev jag känd som ”den som tränar”? Jag vet ju själv att jag tränar, jag skriver om det här och på instagram, men har väl aldrig insett att jag uppfattats som den tränande personen i ett gäng. Plötsligt har jag blivit den som folk frågar råd av. Träningstips, stretchövningar, vad som är bra skor att springa i… När blev jag den personen?

På jobbfesten förra lördagen berättade jag om yogan jag gör och visade några enkla stretchövningar för nacke och axlar. Övningar vi gjorde sittandes vid matbordet medan vi väntade på efterrätten. Mycket uppskattat och jag märkte att jag tyckte om det. Jag tyckte om att berätta om min träning och få andra människor att bli inspirerade/intresserade. Varför yogar inte jag, var några av reaktionerna jag fick. Om det är så här enkelt och så här skönt? Det bara av några lätta övningar vid matbordet. Vad kan inte hända då, om man gör en längre yogasession eller oftare.

den som tränar

Nu är inte yogan min största passion, löpningen är fortfarande nummer ett. Det är det roligaste samtalsämnet jag vet. Det kan jag prata hur mycket eller länge som helst om. Jag drog hela historien om Tallinn maraton. Jag berättade om Paavo Nurmi i sommar. Jag berättade om hur en träningsvecka ser ut för mig. Vad jag äter. Hur jag förbereder mig inför lopp, inför långpass. Jag höll låda inför hela restaurangen 🙂 Och det var hur kul som helst! Jag vill göra mera sånt! Både berätta och visa övningar. Det är en häftig känsla att märka att folk blir inspirerade av mig. Av mig!

 

5