Total body yoga

Igår fick jag plötsligt mer tid på kvällen, eftersom jag kunde sluta tidigare än planerat på jobbet. Jag hade lite anat att det kunde bli så och därför gjorde jag min veckoplanering med det i åtanke. Jag har gjort mina två viktigaste träningspass tidigare under veckan, ett längre löppass och ett styrkepass för benen. All övrig träning är bonus. Eftersom jag kunde sluta tidigare från jobbet, blev det ett längre träningspass än jag först tänkt. Total body yoga, med Adriene, vem annars.

Jag kände mig pigg i kroppen trots tyngre styrketräning för benen på onsdagen. Jag hade trott att jag ville ha någon lugn yoga, om jag överhuvudtaget skulle orka träna. Kroppen ville något helt annat än lugnt, och jag sökte på yoga för hela kroppen. Ett lite längre pass än mina normala 20 minuter och ett med lite mera flow. Jag ville utmana mig själv och se det mer som ett träningspass, istället för att varva ner och slappna av.

Jag har börjat gilla Adrienes core program. Det ser så lätt ut när jag kollar snabbt igenom videon på youtube, men hjälp vad det bränner i musklerna efter en stund. Det blir en helt annan känsla än när jag gör situps eller liknande magövningar. Man ska hålla positionen länge, andas och fokusera på att hitta musklerna. Plötsligt märker jag bara, ah, det är det ska kännas. Nu fattar jag.

total body yoga

Gårdagens total body yoga hade kanske lite missvisande namn. Jag tycker att det bättre passar in i core kategorin. Jag tyckte kanske inte att det var för hela kroppen, utan mest för mage. Vilket är jättebra det också förstås, men inte riktigt det jag var ute efter. Jag ville ha ett inte nödvändigtvis svettigare pass, men ett ”tyngre” eftersom det bara blir ett styrketräningspass den här veckan.

Jag upptäckte att det fanns fler videon under samma kategori och jag ska testa på dem en annan gång. Där fanns som vanligt en massa andra som verkade lovande…

1

4 kommentarer

 1. Det är kul att söka på träningsvideos på youtube. Det finns så mycket bra program.

  • hopihopi

   16 december, 2018 at 09:27

   Det finns verkligen massor av bra program, det svåraste är snarare att välja vilket man vill göra…

 2. Har varit så förkyld så har inte ens orka yoga 🙁 men känns som det blir bättre snart. Så på FB att det skulle komma ny 30 days challenge.

  • hopihopi

   16 december, 2018 at 21:16

   Tråkigt att vara förkyld, men kul med ny yogautmaning. Antagligen i januari och inte mig emot 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Hopihopi

Tema av Anders NorenUpp ↑