Veckans träningsplaner

Jag tycker att det fungerar bra med att skriva ner veckans träningsplaner här på bloggen. Det ger mig en möjlighet att fundera vad jag ska träna i veckan och när, plus att det är svårare att skippa träningen om det står någonstans. Förra veckan var en riktigt bra träningsvecka, men den här veckan blir svårare att få till träningen. Jag vet inte varför jag alltid tycker att jag ska hitta på utmaningar åt mig i december. Just under den stressigaste tiden på året på jobbet, då när jag jobbar som mest. Långa dagar, mycket kunder, hög ljudnivå och bråttom. Förra året skulle jag göra #yogaeverydamnday under december och nu ska jag springa 68,4 kilometer.

Den här veckan är jag glad om jag får till fyra träningspass. I värsta fall kan det bli bara två… Jag kommer nämligen att jobba mycket, 12-21 eller 10-19 och med 45 minuters arbetsresa på det, lockar det inte att varken träna innan eller efter jobbet. De dagar jag har kortare arbetstider, har jag istället planerat in annat kul program. Veckans träningsplaner är därför lite öppna, men tisdag och onsdag är jag ledig och då tänker jag träna. Då fokuserar jag på det som jag tycker är viktigast just nu. Ett löppass och ett tyngre benpass. Är det den enda träningen jag kan göra den här veckan, är jag nöjd med det.

veckans träningsplaner

Måndag: vila
Tisdag: löpning
Onsdag: styrketräning, ben
Torsdag: vila/yoga
Fredag: vila
Lördag: vila
Söndag: vila eller löpning

På torsdagen finns det kanske möjlighet till träning efter jobbet, frågan är bara ifall jag vill eller orkar träna, om jag tränar tungt/tyngre både tisdag och onsdag. Kanske det i så fall blir ett lugnare yogapass för att mjuka upp kroppen. På söndagen borde jag också kunna träna efter jobbet och då vill jag i så fall springa veckans andra pass. Jag försöker att inte stressa över mitt decembermål, men det är klart att det finns där i bakhuvudet hela tiden.

Note to self år 2019. Inga utmaningar under december 🙂

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *