Vårkänslor och söndagslöpning

Jag skulle inte springa idag, utan planen var att träna styrka… Jag har nämligen inte tränat styrka den här veckan och dealen var att jag bara fick springa ifall jag gjort all annan träning. Men när solen skiner, det är blå himmel, plus fem grader och vårkänslor i luften. Då finns det inget annat alternativ än att springa. Jag har ju faktiskt tränat styrka två gånger i veckan, flera veckor i rad. Jag kan skippa det en vecka. Det är inte hela världen.

Vädret var verkligen underbart idag. Det kändes som om våren är på kommande. Det var varmt när jag sprang, så varmt att jag hade alldeles för mycket kläder på mig. Jag visste att det var varmt och tog tunnare vantar och tunnare tröja än vad jag brukar springa i, men det var ändå för mycket. Nu börjar det snart bli den svåra tiden på året, att veta vad man ska ha på sig. Jag vågar inte ha för lite kläder på och riskera att bli sjuk, så jag springer typ med mössa i maj ännu 🙂 På instagram har jag redan sett folk som springer i shorts. (!) Visserligen i södra Sverige, men shorts i februari. Där är vi inte riktigt ännu.

Dagens löptur kändes bra och som om ett par dagars vila gjort susen. Jag har inte sprungit sedan tisdagen och eftersom det inte blivit någon styrketräning den här veckan, var benen pigga. Jag pinnade på i bra tempo trots att jag sprang med de klumpigaste skorna i världen, icebugsen. Det går fortfarande inte heller att springa i några andra skor. Även om det var varmt och solen sken, var det ändå isgator. Svinhalt eller snömodd. Bara att välja vad som är bättre att springa på.

vårkänslor i luften

Nu längtar jag efter vår. Att kunna springa i mindre kläder och lättare skor. Inte behöva vara rädd för att halka, utan kunna trycka på i steget. Springa intervaller och träna upp snabbheten. Springa långa rundor i solsken och fågelkvitter. Ah! Komsi komsi 🙂

Har du vårkänslor?

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *