Träning under semestern

Semestern är slut, jag är tillbaka på jobbet och till normala rutiner. Skönt på ett sätt, men visst saknar jag solen och värmen. Lata dagar, hänga vid poolen eller stranden, äta lite, dricka lite, sola. Ingen stress eller press, utan bara ta dagen som den kommer. Jag har inte hunnit gå igenom bilderna (alls), men jag ska börja skriva inlägg om resan i helgen.

Min träning under semestern gick okej. På en resa blir det mindre träning än normalt, men jag är lugn med det. Det blir en planerad vilovecka. Jag vet att jag inte kommer att springa långpass, för mitt lokalsinne är värdelöst. Det blir inte intervaller, utan det blir mest lugna mysrundor. Morgonjogg på stranden och liknande. Det blir inte styrketräning, i alla fall inte med vikter. Däremot blir det en massa vardagsmotion i form av promenader.

träning under semestern

Jag hade packat ner träningskläder för kanske fyra dagar. Två par shorts och fyra t-shirts. Jag gissade att jag inte skulle använda allt, men packade ner för säkerhets skull. Hotellet vi bodde på hade gym, men efter en snabbkoll där, ville jag så inte träna där. Sunkigt var bara förnamnet. Det fanns även en tennisbana som man kunde hyra utrustning till. Plus då poolen förstås.

Min träning under semestern bestod av tre stycken löppass på stranden. Upp och ner längs med stranden, om och om igen. Stranden vi bodde vid delades av en ”flod” som vid lågvatten gick att korsa och som vid högvatten var en flod. När jag sprang på morgonen var det högvatten. Jag sprang till floden, vände om, sprang till andra ändan av stranden, vände om, sprang till floden, vände om… Varje löppass var kanske 3 eller 4 kilometer. Även om utsikten var fin och värmen härlig, var det rätt så tråkigt att springa samma sträcka hela tiden. (Och nej, där vi bodde var det inte riktigt tal om att springa någon annanstans. Mer om det i kommande inlägg.)

Mot slutet sprang jag istället intervaller. Full fart i kanske femtio meter, vända om och gå tillbaka till startpunkten och upprepa. På det här sättet blev det roligare att springa. Även om passen jag sprang var både kortare och med lägre intensitet än vad jag springer hemma, var det ändå en väldigt skön start på dagen. De dagar jag inte sprang var det som om någonting fattades. Jag är helt klart en tränande person. Jag springer även på semestern.

 

2

2 tankar kring ”Träning under semestern

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Det är alltid bra med variation i träningen 🙂 Skönt att ibland bara ta det lugnt och inte stressa något

      Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *