Premiär för löpning i t-shirt

Vädret har varit härligt de senaste dagarna. Varmt, soligt och det känns som om våren äntligen är här. Idag blev det premiär för löpning i t-shirt. Förra året tror jag att jag sprang i t-shirt för första gången i maj. Senare i alla fall. Men är det 16 grader varmt ute, gäller det att passa på. Njuta av det fina vädret, över att jag är ledig och att jag har tid att springa.

Dagens löprunda blev trots det fina vädret, något av en besvikelse. Jag vet inte vad som har hänt med min löpning efter resan. Innan resan tyckte jag att jag var i bra form. Löpningen kändes lätt, steget rullade bra och jag höll bra tempo för att vara mig. Det utan att ens ha sprungit intervaller eller pressa mig själv. Det kändes naturligt att springa fort och allting fungerade. Nu är det som om formen är bortblåst. Känslan finns inte alls där. Jag flåsar, jag frustar och det känns tungt. Pollen?

löpning i t-shirt

Under resan blev det inte mycket träning, men det borde ju vara bra att vila? Komma tillbaka ännu starkare och bättre? Nu är det som om konditionen blivit sämre. Jag orkar knappt springa längre än fem kilometer. Pulsen är hög, benen är tunga och det är bara jobbigt. Jag vet ju att det bara är en liten svacka och att det snart vänder igen. Samtidigt är det alltid svårt att veta hur mycket jag ska pressa och hur mycket jag borde vila. För egentligen tror jag mest att det beror på pollen och torr luft. Jag går och nyser hela tiden här hemma, min näsa har igen blivit täppt, sårig och jag har näsblod mest hela tiden.

Imorgon kommer det i alla fall att bli en vilodag och så får jag se vad jag gör på söndagen. Kanske jag cyklar, eller så blir det mer löpning i t-shirt. Det varma vädret verkar hålla i sig och jag tackar och tar emot. Välkommen våren!

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *