Missen på Helsinki city run

Har ni hört om missen på Helsinki city run? Där Iivo Niskanen sprang fel rutt på grund av en arrangörsmiss? Tre kilometer från mål på halvmaraton, svänger han fel och springer i stället nästan 27 kilometer. När det hände var han andra i loppet och det är ju sådant som bara inte får hända. Det är min mardröm vid lopp. Att springa vilse eller fel. Inte för att jag någonsin kommer att befinna mig i en sådan situation att det spelar någon roll placeringsmässigt, men irriterande skulle det ju vara. Istället för en andra plats blev det en diskvalificering.

Min taktik är alltid att följa efter klungan vid lopp. Jag minns mitt första maraton, då hade jag ingen klunga att springa med. Jag hade någon löpare framför mig ibland, och någon efter, men det var inte direkt trängsel. Tack och lov för den blåa linjen på sina håll och för att funktionärer visar var man ska svänga. Men om de visar fel då? Som det verkar ha gått till på Helsinki city run. Där ledarcyklisten visat fel vid en korsning.

misstaget på helsinki city run

Jag minns också förra året på Tallinn maraton. Då hade jag en klunga att springa med och det var betydligt mer folk omkring mig. Vid något skede av banan möts maraton och halvmaratonlöparna. Halvmaratonlöparna kom från höger och sprang åt ett håll, medan maratonlöparna skulle åt ett annat. Det var trångt, det var stökigt och det gällde att följa med rätt klunga och springa åt rätt håll.

 

3

2 tankar kring ”Missen på Helsinki city run

 1. Jessica

  Ojnej, vilken tabbe!! Jag har samma skräck som du. Tycker inte om lopp där man trängs med andra som kör olika längder och det blir råddigt. När jag funderade på att tävla i triathlon (men sen aldrig gjorde) så var just de värsta farhågorna det där med vart man skulle. För oftast springer man ju och byter om till samma plats och sen beroende på om du ska cykla eller springa så springer du till olika ställen. Usch, jobbigt… Bäst är när alla ska samma håll och sträcka och man kan haka på andra!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det har jag inte ens tänkt på om triathlon… Jag skulle just vara en sån som i misstag skulle följa med klungan åt fel håll. Börja springa, fastän jag ska cykla först 🙂 Mitt i adrenalinruset och att man är så inne i det, skulle jag just välja fel

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *