Kustö slottsruiner

Först av allt, vad tusan hände med vädret? Behöver jag ens nämna att jag fryser och att jag inte alls är nöjd. För min del hade det gärna fått fortsätta vara varmt, soligt och svettigt ett bra tag till. Men det var inte det jag skulle skriva om, utan jag skulle berätta om dagens cykelutfärd. Jag fortsätter nämligen att bocka av min lista, nästa på tur var Kustö slottsruiner. Kustö slottsruiner är ett ställe som jag länge velat besöka, men det har aldrig blivit av. Det är för långt att springa till och jag har varit osäker på om det till och med är för långt att cykla till. Det är först nu den här våren/sommaren som jag kommit igång med cyklingen ordentligt. Tidigare har det bara varit kortare cykelturer. Det är en sak att cykla dit, jag ska orka hem också.

kustö slottsruiner

Cykelformen finns där och jag är inte längre orolig för att orka. Konditionen är det inget fel på, det är mest pannbenet som får jobba. Orka trampa upp för backar, trycka på och inte ge upp. (Försöka) hålla tempot högt. Idag fick pannbenet jobba extra hårt. Det var storm, det var motvind och backar. Ibland kändes det som om jag inte kom framåt, hur mycket jag än trampade. Dessutom frös jag. Jag borde nästan haft vantar och mössa på, för vinden gjorde att det kändes kallt. Tack och lov att jag hade jacka, annars hade jag frusit ihjäl. När solen kom fram, eller när det inte blåste lika mycket var det inga problem att cykla.

kustö slottsruiner

När jag skrev min lista om ställen jag ville cykla till under sommaren, var planen att stanna på kaffe på vissa av dem. Sightseeing och fotomöjligheter. Kustö slottsruiner var ett av de ställen där jag planerade att stanna en längre stund. Jag hade kaffe och lite picknick med, men det var svinkallt så det blev bara en kort vandring runt ruinerna. Jag åt mitt äpple för att ha energi att orka cykla hem också. På en varm dag kan jag tänka mig att det varit hur mysigt som helst att sitta längre. Det fanns bland annat picknickbord, grillplats, kiosk/café och en naturstig att gå längs med. Själva området är jättefint, men jag valde fel dag att cykla dit på.

Det positiva med dagens cykling var att den goda cykelkänslan finns där igen. Trots motvind, sidovind, tja vind från alla håll och kanter, orkade jag trampa på. Pannbenet var starkt och jag kunde fokusera hela vägen. Energin räckte till och det var inga problem med orken.

3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *