Cykelplaner för sommaren

Gårdagens bra cykelpass gjorde mig ivrigare på cykling, igen en gång. Jag har haft cykelplaner tidigare, men igår fick jag det bara bekräftat hur mycket jag gillar att cykla. Speciellt när det går bra och känns bra i kroppen. Vilket säkert till en stor del berodde på bra uppladdning och bra energi. Jag har efter kanske fyra år (?) äntligen fått min vattenställning monterad på cykeln och det hjälpte mycket. Nu finns det ingen begränsning för vart och hur långt jag kan cykla. Typ.

cykelplaner sommaren 2019

Jag ska ge cyklingen en chans nu. Jag har bestämt mig för att jag inte ens får överväga att köpa en landsvägscykel innan jag cyklat 1000 kilometer med min vanliga. Varför 1000 kilometer? Vet inte, men det är en jämn och fin siffra och borde väl inte vara omöjligt. Innan sommaren är över och det blir kallt. Så säg, september, oktober. En landsvägscykel är svindyr och jag vill vara säker på att jag gillar cykling ifall jag köper en. Klarar jag av att cykla 1000 kilometer med en mountainbike och cykelkorg och fortfarande tycka om det, lär jag väl tycka om det med en ”riktig” cykel också.

Mina cykelplaner för sommaren är att cykla till olika ställen i Pargas och närområde som jag länge tänkt besöka, men som är för långt för att springa till. Sightseeing, träning, fotopaus och kaffe. Allt i ett. Dessa ställen hade jag tänkt besöka under sommaren. Jag har inte en aning om hur långt det är till dem, och till vissa ställen lär jag behöva ta med mitt eget kaffe 🙂

Cykelplaner sommaren 2019

Kustö slottsruiner
Jag hade tänkt cykla hit redan för något år sedan, men jag var osäker på vägen. I efterhand vet jag att jag nog var på rätt väg, jag bara inte cyklade tillräckligt långt och därför hittade jag det inte.

Lenholmens naturstig
Kanske jag kan cykla hit, springa eller gå på naturstigen och cykla hem igen? Maria?

Granvik
Varför vill jag cykla hit? Bara för att. För att veta vad här finns. Det är längs med vägen på en av mina normala cykelrutter och jag tänkte att istället för att svänga till vänster, kan jag svänga till höger. Spännande. Jag vet 🙂

Sattmark
Här lär jag kunna köpa kaffe i alla fall och fota. En av de kortare cykelturerna.

Pargas Port
Här kan jag också få kaffe och fotostunder. Väldigt osäker på vägen här, färjan skrämmer mig och på att cykla vilse. En av de längre rutterna tror jag.

Nagu
Grande finale. Helt klart den överlägset längsta cykelrutten, 60 kilometer totalt tur och retur. Och den mest skrämmande rutten att cykla, på smal väg, mycket trafik och färja. Kommer nog att behövas mer än kaffe om jag ska orka cykla hem också.

Har jag missat något bra smultronställe?

Gärna på cykelvägar, eller inte så livligt trafikerade vägar. Vill inte cykla i Åbo eller Nådendal, det skrämmer mig.

0

2 tankar kring ”Cykelplaner för sommaren

 1. Maria

  Ja! Vad skoj! Naturstigen är ett jättebra ställe att cykla till, men springa där skulle jag kanske inte rekommendera eftersom rutten är så kort, knappt en kilometer tror jag. Ta i så fall hellre någon liten matsäck med och promenera runt, alternativt spring ett par varv (det har jag gjort men det blir kanske lite enformigt), eller kombinera med turen till Sattmark ? Rutterna vid Sattmark är annars jättebra att springa trail på, ifall du skulle vilja testa det!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Tack för en massa bra tips 🙂 Klart jag måste testa att springa vid Sattmark, eller gå där omkring i all fall.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *