Projekt styrketräning

Idag inledde jag mitt projekt styrketräning. Mitt fokus den här hösten kommer att vara styrka, att bygga upp en stark kropp som håller för mycket löpning. Jag tänker att jag kan minska på mängden löpning nu om det jag istället väljer att fokusera på kommer att göra mig till en bättre löpare. Sen. Därav projekt styrketräning. Dag ett idag alltså.

Jag har ju styrketränat tidigare, men jag har aldrig haft en klar plan. Jag har mest gjort det jag känner för en gång i veckan. Lite knäböj här, några armhävningar där, lite core och that’s it. Nu ska jag göra upp en plan och hålla mig till den. Planera vad jag ska göra för övningar, hur många repetitioner och hur många varv. Göra tung/tyngre styrketräning en gång i veckan och lättare styrka med bara kroppsvikt, miniband eller TRX-band en annan. Inte bara göra det jag känner för, utan varken plan eller tanke bakom övningarna.

projekt styrketräning

Planen med hela det här projektet är att bli en bättre löpare. Jag vill känna mig stark när jag springer, jag vill orka springa längre och fortare. Konditionen är det inget fel på, det är benen som sätter stopp. Jag får en känsla av tunga ben som gör ont. Därför tänker jag mig en massa benövningar för att bygga upp dem. Knäböj, utfall, marklyft, höftlyft. Jag behöver också en starkare core som orkar hålla upp kroppen. Att jag inte blir sittande i löpningen och tappar tekniken.

Jag ska ge projektet i alla fall det här resterande året, så tre månader. På den tiden borde jag hinna se en utveckling som förhoppningsvis ger mig motivation till att fortsätta. Jag har inga viktmål vad jag ska klara av att lyfta. Det handlar inte om det. Det handlar mer om en känsla. Jag vill känna mig stark och som om det har hänt något i kroppen. Mer power och mer kraft i löpsteget.

1

1 tanke kring ”Projekt styrketräning

  1. Pingback: Projekt styrketräning - Träningsfeed

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *