Lunch på fyra ingredienser

Lunch på fyra ingredienser, går det? Klart det går och det var dessutom jättegott. Snabbt och enkelt att laga, precis som en lunch ska vara. Grönkål, halloumi, linser och soltorkad tomat, det var de fyra ingredienserna jag använde mig av. Det var så enkelt att laga, att det knappt kräver att jag skriver ”receptet”, men för den intresserade. Eller för inspiration till eget. Mera receptet med halloumi finns här eller här.

lunch på fyra ingredienser

Lunch på fyra ingredienser

1 påse grönkål
1 paket halloumi
1 paket röda linser
några soltorkade tomater

olja att steka i (så fem ingredienser då)

lunch på fyra ingredienser

Skär halloumin i mindre bitar och stek gyllenbruna i lite olja. Under tiden strimlar du grönkålen. När halloumin är stekt, ta bort och lägg åt sidan på en tallrik.

Tillsätt lite mer olja i stekpannan om det behövs och häll i grönkålen. Blanda runt och stek i några minuter. Häll i de avrunna linserna och blanda.

Häll tillbaka den stekta halloumin och några hackade soltorkade tomater.

Tadaa! Klart! Jag hade varken i salt eller peppar, men det gör man som man vill. Detta blev en rejäl portion, i alla fall för två 🙂

Enklare än så här blir det knappast, och en mat helt i min stil. Inte mycket till recept, mest som en röra. Det här passar säkert även utmärkt som en sidorätt till stekt kyckling/fisk/kött. Vem behöver potatis?

 

3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *