Manda the cat

Kattbloggen rapporterar igen. Förra vecka onsdag kom Manda in och var så smutsig, så smutsig. Vet inte var hon hade varit, men hela pälsen var full av grus. Hon var blöt, rufsig och väldigt (!) smutsig. Dessutom hade hon ett hack i örat. Jag gissade att hon hade varit vid grannens bygge och ”hjälpt till”, för både hon och Milli har varit där tidigare. Jag trodde att hon hade fastnat nånstans. Efter en snabb dusch, var hon sig själv igen. Åt som vanligt, busade, sov och inga problem. Lite smutsig i pälsen fortfarande, för hon tyckte inte precis om att bli duschad. Såret i örat tänkte vi inte så mycket på, för det såg inte särskilt stort ut. Hon slickade inte på det och allting verkade bra.

manda the cat

Under helgen när hon var i soffan med oss tyckte jag att det var något som luktade. Jag trodde först att hon satt och fes, eller hade andra magbekymmer 🙂 Det var en stark, frän lukt och jag trodde att hon (eller Milli) gömt en död mus under soffan. Det har nämligen också hänt förut, och det luktade liknande. Jag var på väg efter en ficklampa och skulle flytta på soffan när Sam säger att det är hennes öra som luktar. Såret hade blivit värre, det såg infekterat ut.

Igår ringde jag till veterinären och hade väl egentligen hoppats på att bara få antibiotika utskrivet på recept. Utan att hämta in Manda för observation. Hon tycker inte om att åka bil, eller att vara i kattburen. Nå väl, klockan fyra är en ylande, panikslagen katt och vi på väg till veterinären. Det var rusning hos veterinären, det var säkert en timme efter tidtabellen. Manda lugnade ner sig och sov nästan i buren. Bara hon inte får en tratt sa vi.

Veterinären tog en titt på örat och sa att en tratt måste hon i alla fall få. Sedan funderade hon hur hon skulle gå tillväga. Vi försökte limma fast såret, hon fick bandage, hon fick ett annat bandage. Ingenting ville riktigt fästa och Manda var inte glad. Dessutom kommer hon antagligen att tappa en del av örat.

Tanken var att ha tratten en vecka, men Manda tyckte att en timme räckte. Då hade hon redan fått bort både tratten och bandaget. Men hon verkar inte lida och såret ser bättre ut. Hon varken slickar eller krafsar på det. Hon var bara irriterad över tratten. Vi ska följa med situationen, och blir det värre, måste hon få antibiotika.

Over and out från kattbloggen!

manda

1

1 tanke kring ”Manda the cat

  1. Pingback: Manda the cat - Träningsfeed

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *