Sammanfattning och mina planer för veckan

Det fungerade bra för mig att ha en träningsplan förra veckan. Så bra att jag bestämde mig för att fortsätta på samma linje. Jag tycker om att planera in min träning, vad jag ska göra på vilken dag. Andra vill kanske hellre träna på känsla, men för mig passar det att planera. Sen är det ju klart att det alltid kan hända något och att jag måste anpassa träningen efter det. Jag försöker i alla fall hålla mig till mina planer. Vilka är mina viktigaste pass? Vad kan jag skippa ifall något händer?

mina planer för veckan

Just nu är mitt viktigaste pass styrketräningen för ben. Det passet vill jag inte skippa, det är där fokus ska vara. Förra veckan blev det hela tre (!) styrkepass. Inte bara ben, men ändå. Tre! Så mycket styrka har jag aldrig tränat på en vecka tidigare. Konstigt nog känns det bra i kroppen. Jag hade nästan förväntat mig värre träningsvärk. Jag tror att en orsak till varför det känns så bra i kroppen är för att jag tränat varierat och med bra återhämtning mellan passen.

På måndagen tränade jag det tyngsta styrkepasset, där fokus verkligen låg på benen. Ett pass som jag är nöjd över upplägget, och som jag kommer att göra i fortsättningen också. För att se hur jag utvecklas. På fredagen blev det ett lättare pass, utan vikter, men istället med TRX-banden. Där var fokus mer på överkroppen. Igår blev det rejält pass för bålen och ryggen. Dessutom blev det även yoga förra veckan, så en riktigt bra träningsvecka. Det är skönt att vara frisk igen och kunna träna som jag vill.

Den här veckan är mina planer liknande som förra veckan. Samma benpass, ett lättare styrkepass, zumba och löpning. Antagligen två löppass den här veckan och ingen yoga. Jag kommer istället att kombinera det lättare styrkepasset med stretchövningar. Jag ska inte glömma bort mina rehabövningar, jag har varit duktig på att göra dem igen. Nästan varje dag har jag gjort mina tåhävningar och liknande.

Mina planer för veckan:

Måndag: löpning
Tisdag: vila
Onsdag: styrka, ben
Torsdag: zumba
Fredag: vila
Lördag: löpning
Söndag: styrka, det andra passet

Hur ser dina planer ut?

1

En tanke kring ”Sammanfattning och mina planer för veckan

  1. Pingback: Sammanfattning och mina planer för veckan - Bloggfeed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *