Tunga ben och tung känsla

Det är nästan konstigt hur tunga ben jag kan ha på varje pass, med tanke på hur lite jag springer för tillfället. Det är tunga ben och tung känsla nästan varje gång jag springer. Jag tränade styrka förra vecka onsdag, men det borde inte sitta kvar i kroppen mer. Jag saknar den lätta känslan i löpningen. När jag flyger fram och där det känns som om jag kan springa i oändlighet. Nu känns det mest jobbigt. Jag vet att jag har valt att fokusera på styrketräningen den här hösten och vintern, men jag saknar ändå löpningen. Känslan jag får efter ett bra pass. Nu känner jag mig nästan alltid lite besviken efter att jag sprungit. För att jag vet att jag kan bättre.

Jag känner mig i väldigt dålig form. Nästa sommars mål känns långt borta och det känns som om det aldrig kommer att vända. Det är tur att jag har sprungit så pass länge att jag vet att det kommer att vända. Formen går upp och ner. Den går uppåt sedan igen när jag börjar fokusera mer på löpningen. Egentligen är det ju jobbigast mentalt. Jag saknar mest endorfinerna och kicken jag kan få från löpning. Det är inte så att jag inte tränat alls. Jag vet innerst inne att det är bra för mig att fokusera på styrkan och att det i sin tur kommer att göra mig till en bättre löpare. Det är bara jobbigt när jag är i mitt i det. Jag vill ju vara ute på andra sidan redan.

tunga ben och tung känsla

Men bloggen fungerar i alla fall. Allt som behövdes var lite gnäll. Jag behövde inte ens mejla supporten eller fixa något, plötsligt fungerade det bara igen. YAY!

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *