Gamla Havanna

Som utlovat kommer här ytterligare ett inlägg om Havanna. Den första delen hittas här. Den här gången med fokus på gamla Havanna. Ett myller av trånga gator och färgglada hus.
gamla Havannagamla havanna

Vi hade alltså bokat in oss på Aurinkomatkats guidade tur i Havanna. Planen var att först gå en vandring med guide i gamla Havanna, sedan lunch och därefter egentid på nästan två timmar.

Under vandringen berättade guiden om Havanna och dess historia, och om de olika platserna vi stannade vid. Tyvärr hörde vi inte mycket. Det var mycket folk ute på gatorna. Musik, andra grupper, blåsigt. Vi hade varit tvungna att stå precis vid guiden för att höra något. Vi fokuserade mest på att fota och att hänga med med (rätt) grupp. Det vill säga, inte tappa bort oss 🙂




Efter lunchen hade vi egentid på nästan två timmar. Eftersom guidningen hade varit snabb och vi inte haft tillräckligt med tid för att fota och beundra alla byggnader, använde vi vår egentid till att fara tillbaka till samma ställen igen. Gå runt i lugn och ro. Fota, fota lite mer och bara sitta vid en parkbänk och se på folk.

gamla havanna
gamla havanna
gamla havanna
Vi gick även ner till havet för att fota borgen.


gamla Havanna

Havanna är verkligen drömmen i fall man är intresserad av arkitektur och gamla hus. Såå många fina byggnader. Färgglada, snirkliga fönster, utsmyckade dörrar och absolut inte minimalistiska.


gamla havanna



gamla havanna

gamla havanna

Sedan är det ju tyvärr så, att mycket är förfallet.




 

2

En tanke kring ”Gamla Havanna

  1. Pingback: Gamla Havanna - Bloggfeed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *