Simning, pass två

Äntligen känner jag mig tillräckligt återhämtad från mitt tandläkarbesök att jag kan träna igen. Idag var första gången på en vecka som jag tränade. Kanske inte den lugnaste starten, med både gym plus simning, men oj vad det är skönt att vara igång igen. Jag har saknat träningen. Nu hoppas jag att det vänder och att jag kommer in i en bra rutin. Det har inte blivit mycket träning den senaste tiden. Just som jag trott att jag varit igång, har det hänt något. Jag har blivit tvungen att pausa träningen, och börja om.

Idag blev det igen ett besök till simhallen. Först gym, sedan simning. Jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp träningen där. Jag vill göra allt, men jag borde välja fokus. Det är bara så kul att vara i gymmet, när jag har tillgång till andra maskiner och utrustning än vad jag har hemma. Jag blandar hejvilt med tunga benövningar, roddmaskin, armar och axlar, crosstrainer. Allt ska testas och alla maskiner användas. När jag sedan kommer i bassängen märker jag att det kanske inte var så smart att göra tunga armövningar. För jag orkar inte simma. Vilket kanske egentligen borde vara mitt fokus?

simning

Idag tycker jag nämligen att simningen gick sämre än det gjorde sist. Jag kom inte in i en bra rytm. Det blir mest tungt för nacken, skuldror och huvudet när jag simmar. Jag blir därför tvungen att sluta simma. Det kan antagligen delvis förklaras med att jag simmar bröstsim, och säkert inte heller med den bästa tekniken. Plus det faktum att jag innan simningen var i gymmet och gjorde tunga armövningar. Plus förstås att det bara är andra gången på typ femton år (?) som jag simma simmat. Jag är inte van. Det är klart att jag blir trött och inte kan. Ännu.

Jag är ivrig på att lära mig simma nu. Efter besöket till simhallen satt jag och kollade på en massa youtubeklipp om simning. Hur lära sig simma (frisim). Nu återstår det bara att omsätta allt jag lärt mig genom att titta på videon i praktiken 😉

3

2 tankar kring ”Simning, pass två

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Det är ju förstås en idé 🙂 Jag tycker bara att jag blir så dåsig av att simma, jag undrar just ifall jag skulle orka göra något i gymmet efteråt…

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *