Jag vill träna!

Jag börjar vara trött på att vila. Jag vill träna nu. Komma igång ordentligt igen, börja min satsning mot maraton och få träningen till en rutin. Januari var en bra träningsmånad. Jag sprang den högsta totalen jag gjort på länge och styrketräningen gick bra. Under februari var vi först på resa och även om jag tränade då, var det inte samma sak. Det var mest lugn morgonlöpning på stranden och ingen styrketräning. Efter resan blev jag sjuk och när jag just kommit igång igen med träningen, var jag tvungen att dra ut en visdomstand. Det var visserligen ett planerat besök till tandläkaren, men jag hade glömt bort hur det kändes efteråt från förra gången. Hur jag inte kan träna. Dels för att det nu dessutom gör betydligt sjukare än det gjorde sist och dels för att jag inte har någon energi eller ork, när jag inte kan äta.

Här sitter jag nu. Ynklig, otränad, med sjuk tand och med x-antal  ätna yoghurt. Jag vill träna. Löpning, zumba, styrketräning, simning, yoga. Vad som helst. Jag är trött på att vila, på att ha ont och att känna mig orkeslös. Jag vill känna mig stark igen och som om kroppen svarar. Det var ju inte så här jag ville att min maratonsatsning skulle börja. Samtidigt vet jag att jag har tid på mig ännu. Att jag inte är så otränad som jag just nu känner mig och att det snabbt vänder, bara jag kommer igång. Men lite stressad blir jag.

Idag lyssnade jag på avsnittet om halvmaraton och maraton från podden Wiss och Swärm. Där pratade de bland annat om att ”man” behöver minst sex månader träning inför ett maraton, gärna mer. Det är ganska exakt ett halvt år tills Tallinn maraton, så det gäller att komma igång med träningen. Typ nu.

jag vill träna

Charlie är söt i alla fall 🙂

4

3 tankar kring ”Jag vill träna!

 1. Märta

  Förstår att du känner dig stressad och att det är tråkigt att inte kunnat köra på som du vill. Men det är gott om tid! Jag tänker att man till viss del springer på gamla meriter. Att man bör träna minst sex månader innan ett marathon kan säkert stämma, men har man sprungit marathon en gång minns kroppen liksom vad den ska göra och jag tror att man kan klara det på betydligt mindre träning gång nummer 2. Sen är det klart en annan sak om man har ett prestationsmål, men att klara springa maran och få en härlig upplevelse tror jag absolut att man kan på mindre än sex månader.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Tack för dina kloka ord! Jag vet ju egentligen det själv, att jag ännu har gott om tid på mig att träna. Det är alltid bara irriterande när jag är mitt i svackan. Om några veckor kommer det här (förhoppningsvis) vara ett minne blott

   Svara
 2. Pingback: Jag vill träna! - Bloggfeed

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *