Fem kilometer snabbdistans

Snabbdistans, när sprang jag det senast? När har jag överhuvudtaget sprungit snabbt senast? Idag var planen verkligen inte att springa snabbdistans, jag var knappt ens sugen på att springa. Men som vanligt, ändrade känslan när jag väl kommit ut genom dörren. Plötsligt hade jag pigga ben och jag bestämde mig för att trycka på lite. Pressa kroppen lite mer än den varit van med den senaste tiden och se vad den går för.

Slutresultatet? Inte så pjåkigt. Helt okej tempo, men framförallt, riktigt bra känsla i kroppen. Visst det var tungt och jag behövde kämpa, men det fanns ändå tryck i benen. Bra löpsteg och jag kunde behålla löptekniken. Jag flåsade, men pannbenet var starkt och jag fortsatta att springa. Jag gav inte upp och saktade inte ner.

snabbdistans

Nu är jag ivrig på att springa igen. Ännu mer ivrig än jag var tidigare. Jag vill börja springa intervaller. Försöka höja mitt grundtempo och inte alltid springa alla mina rundor i samma fart. Jag vill dessutom börja springa långpass. Eller längre pass då till att börja med. Jag vill helt enkelt bara springa. Springa mer, springa oftare och springa längre.

Jag tror att mycket av ivern har att göra med att det är vår nu. Plus att jag plötsligt har en massa tid över. Idag sprang jag för första gången utan vantar. Jag vet, jag. Jag mötte i och för sig en annan löpare som sprang i shorts 🙂 Där är inte jag ännu. Riktigt så varmt tycker jag inte att det är, men jag hade säkert klarat mig med mindre kläder. Bara en t-shirt och jacka och inte långärmat och jacka. Ibland är det bara svårt att veta hur jag ska klä mig när det blir vår och varmt. Jag vill inte ha för lite kläder på mig och riskera att bli sjuk. Speciellt i dessa tider.

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *