Minnen från resor

Jag fick idén till detta inlägg från min favoritresebloggare Marias Memoarer. Hon hade skrivit om sitt resiga hem. Jag tyckte att det var en rolig idé eftersom vi också samlat på oss en hel del minnen från resor. Mycket foton förstås, men även andra föremål och souvenirer.

minnen från resor

Minnen från resor

Lite beroende på vad det är för sak, är det placerat på olika ställen i huset. Vissa finns i vardagsrummet, som foton och tavlor, medan andra är placerade i brasrummet ovanpå bokhyllan.

Den största saken är en vattenpipa, som faktiskt inte är köpt från en resa, men den får vara med i alla fall. Den mindre, blåa vattenpipan är köpt från en marknad i Turkiet. De har inte blivit använda sedan vi skaffade kissor.

Stenarna är från Rhodos och från Kroatien, medan snäckorna är från Kuba. Nu när jag tittar på samlingen önskar jag att jag plockat fler snäckor.

Till näst har vi en tvål, köpt på en marknad i Thailand. Den är inte lika i fin i färgen längre, men doftar förvånansvärt mycket ännu. Den är ändå köpt år 2011. Här finns även en kubansk cigarr och några små gosedjur. En koala från Australien och en nalle från London. Bredvid nallen finns en katt gjord i trä från Gambia.



minnen från resor

Efter varje resa, från och med Australien 2017, gör jag fotoböcker. Jag har någon gång tänkt att jag ska ta och gå igenom gamla bilder från tidigare resor och beställa fotoböcker som minnen av dem också, men det är såå mycket jobb. Välja bilder, hur jag vill ha dem i böckerna, byta bild, ändra layout, byta tillbaka. Jag har gjort böcker om Australien, vår roadtrip, Kroatien, Gambia och Kuba. Samma resor och mycket samma bilder som även finns här på bloggen. Jag beställer mina via Smartphoto, men det finns ju andra med samma tjänst.


minnen från resor

Det här är ett projekt som jag äntligen gjort klart nu när jag varit permitterad. Sam har sparat på diverse lappar, biljetter, kartor, broschyrer från olika resor. De har legat i bokhyllan och skräpat. Högen har fyllts på och jag har irriterat mig på den. Det är kul att titta på, men de kommer mer till sin rätt när de ligger prydligt i en mapp 😉

Det äldsta som här finns är London Eye biljetter från 2009. Nu tror jag tyvärr att mappen inte kommer att fyllas på speciellt mycket mer, eftersom allt finns i mobilen.

minnen från resor

När vi sedan byter rum till vardagsrummet möts man av denna tavla. Det är en poster på en världskarta, som Sam sedan fixat en gammal anslagstavla bakom och byggt en ram. En nål per land/stad vi varit tillsammans till. Vi har till exempel båda varit till Norge, men till olika ställen och därför ingen nål där. När man ser världen på det här viset, konstaterar jag alltid att vi nog inte varit till många ställen i alla fall. Världen är stor, och vi har bara sett en bråkdel av den.

I vardagsrummet hänger även foton från olika resor. Fotona är beställa från Smartphoto och ramarna är från typ Clas Olsson. Den stora tavlan är en av mina favoritbilder från Australien. Fotat genom fönstret på vårt hotellrum. De övriga fyra är nya tavlor, men gamla bilder. Auckland, Mostar, Kroatien och Kuba. Jag har haft tråkigt som permitterad.

minnen från resor

På kylskåpet finns magneter från våra resor. Det är ett måste att köpa när vi är på resa, men ibland finns det inga. Till exempel när vi var till Fathala i Senegal, hittade vi ingen. Jag hade trott att det skulle finnas en massa krimskrams till salu vid safarin, men det fanns inga magneter. Av någon anledning har vi inte heller någon magnet från Köpenhamn eller Hamburg. Jag gillar platta, fina där orten/landet står på magneten. Kuba sticker ut i sin fulhet, men det fanns inga andra alternativ. Magneter började vi köpa från och med Thailand, vi har nog varit på resor tillsammans tidigare.

minnen från resor

minnen från resor

I köket finns även en kökshandduk från Australien. Jag har ju självklart andra handdukar också, men den här råkade faktiskt vara i användning.

minnen från resor

Har du några roliga souvenirer som minnen från resor?

2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *