Tankar från en cykel

Jag trampar vidare, även om jag inte bloggar varje dag. Jag hinner fundera mycket när jag cyklar och jag har lärt mig en hel del under de fyra (?) veckor jag nu cyklat till jobbat. Dessa är några av mina spontana tankar från en cykel.

tankar från en cykel

Tankar från en cykel

Tre dagar i rad fungerar bra att cykla, på den fjärde dagen blir det problem. Då börjar det göra ont i rumpan. Det är skavsår på icke bekväma ställen. Benen är sega och får lättare mjölksyra, och hungern är ett faktum.

På tal om hunger. Hur kan jag inte lära mig?! Jag måste äta även om det är varmt. Jag orkar inte cykla annars. På tisdagen var det den jobbigaste cykelturen hemåt på länge. Jag orkade inte trampa. Totalt tokslut, ingen kraft i benen, jag hängde på styret och magen kurrade. Det var liksom inte, jag börjar känna mig lite trött, utan det var fullständig soppatorsk. Väl hemma åt jag ungefär allt som fanns i huset och hungern har inte riktigt ännu heller lagt sig.

Värmen påverkar även när jag cyklar. Jag måste få i mig salt och magnesium. Om jag på tisdagen var tokslut, fick jag på onsdagen kramp.

Värmen har även gjort att jag har cykelbränna 🙂 Jag har för tillfället cyklat i vanliga shorts och t-shirt, vilket har resulterat i skavsår och sjuk rumpa. Det har också bidragit till cykelbränna på baksidan av armarna.

Jag har inte hälsat på någon cyklist ännu, för jag har inte sett någon jag känner igen. De jag brukar möta, brukar jag tydligen möta när jag har morgontur på jobbet och cyklar hemåt kring tre. Inte halv sju på kvällen. Men jag ska börja hälsa och se hur de reagerar.

Varför har jag alltid motvind? Så känns det i alla fall. Jag har motvind när jag cyklar till jobbet och när jag cyklar hemåt har vinden vänt.

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *