Hälsa på cyklister?

Jag har tidigare funderat kring ifall man ska hälsa på andra löpare. Det känns ju fånigt att inte hälsa speciellt om jag springer på spånbanan och möter samma personer varv på varv. Inte kanske hälsa varje varv, men en liten nick eller ett hej en gång. Eller folk som jag känner igen, för att jag brukar möta dem när jag springer. Med hund, på kvällspromenad eller andra löpare. Vem blir inte glad av det? Nu till min nästa fundering. Ska jag hälsa på cyklister?

hälsa på cyklister

Yrkeschaufförer hälsar, motorcyklister hälsar, båtförare hälsar… Gör cyklister det också? Eller hälsar de bara på andra proffscyklister, (med landsvägscykel alltså, proffs eller inte) och inte på wannabeproffs med cykelkorg och mountainbike? Orsaken till varför jag undrar om jag ska hälsa på cyklister, är för att jag nästan dagligen när jag cyklar till jobbet möter samma personer. De ”känner igen” mig, jag känner igen dem. Hälsa, inte hälsa?

Vem blir liksom inte glad om någon hälsar? Man kan väl i alla fall inte ta illa upp? Bli fundersam, visst, inte veta vem jag är, självklart, men sur kan man väl inte blir? Även om jag inte har en landsvägscykel, och säkert gör alla stilfel. Cyklister har ju som känt en massa konstiga regler.

Jag tror jag tänker börja hälsa. Eller ett leende eller en handgest, eller nåt. Återkommer med rapport om vad som händer…

Du som cyklar, hälsar du på andra cyklister?

2

6 tankar kring ”Hälsa på cyklister?

 1. Petra

  Jag är cyklist , mest för eget intresse och välbefinnande och jag brukar hälsa på andra cyklister. De flwsta hälsar tillbaka och många brukar kunna hinna hälsa innan jag hinner göra det. Att hälsa kostar ju inget utan bara trevligt att man noterar varandra som motionär och medmänniska

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det är det jag tänker också! Att folk bara skulle bli glada, att det är ett enkelt sätt att göra någons dag. Ett leende kostar inget

   Svara
 2. Petra

  Nä precis. Man blir nog innerst inne glad i ❤ att man kan hälsa åt varann fast man inte känner varann så bra till vardags. Trevlig fortsättning på dagen .

  Svara
 3. Lisa

  Min inställning är att jag hälsar hellre en gång för mycket än för lite. Så jag viftar på rätt friskt med andra ord… 🙂

  Samtidigt så tycker jag detta med cykelhjälm är väldigt viktigt och jag kan ibland undvika att hälsa på de cyklister som ej har hjälm. Ja, jag vet att det är fånigt och har ibland även rätt att stanna personenni fråga. Medan när de gäller barn/ tonåringar så har jag där även stannat de och bett de ta på hjälmen om de cyklat med den på styret eller frågat varför de ej har hjälm. Dock har jag aldrig ännu stött på sura miner, tvärtom! De flesta förstår och blir positiva. Kanske för att jag själv visar gott exempel och naturligtvis även har hjälm samt på ett positivt sätt sätt förklarar varför hjälm är bra. De känns även rätt bra sedan nästa gång man möter dem och de har hjälm på huvudet. Jag tror många i den åldern vet att hjälm är viktigt, samtidigt tycker de inte att det är så coolt med hjälm och föräldrarna är inte heller så hårda kring hjälmanvändning.

  Detta gick lite från ämnet, men tycker detta med hjälm är väldigt viktigt. Ja, rentav idag ett måste om man vill cykla tryggt.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Absolut ska man ha hjälm! Det är självklart tycker jag och jag tycker faktiskt att de flesta jag möter har hjälm. Jag blir alltid lika förvånad när jag möter cyklister utan hjälm, speciellt såna som ser ut att vara på cykelsemester. Med kassar och påsar och sovsäck och grejer, men ingen hjälm…

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *