Ett efterlängtat längre pass

Löpningen har känts sådär den senaste tiden. Jag springer, visst, men jag har haft svårt att motivera mig till att pressa mig själv. Springa längre pass, eller springa fort. Det är mycket roligare att cykla för tillfället, än det är att springa. Samtidigt vill jag ju springa, både långt och fort, men jag har svårt att få till det. Det är varmt, jag har inte tid, jag har inte lust. Det är ursäkt efter ursäkt efter ursäkt. Idag fick jag äntligen till ett efterlängtat längre pass.

ett längre pass

Jag vill inte kalla det för långpass, men det var det längsta jag sprungit på ett bra tag. Nästan tio kilometer. Vilket för vissa är vardagsmat, men för mig känns det långt när jag harvat på kring sju kilometer.

Planen var den samma som den varit de senaste två söndagarna. Väckning klockan åtta, på med kläderna, kontaktlinserna i, ett glas vatten och ut genom dörren. Idag tog jag lite smoothie också, för jag ville inte att min runda skulle fallera på hunger och låg energi. Idag sprang jag också för första gången med musik. Jag ville ha något att distrahera mig. Inte tänka på att det känns tungt, flåsigt, eller att jag springer långt, utan lyssna på musiken och bara tassa vidare.

Jag blev minsann distraherad. Hur har jag tidigare, alltså för några år sedan, alltid kunnat springa med musik?! Fast det var kanske då när man hade mindre telefoner och sprang med den på armen i en sån där ficka? Nu hade jag telefonen i min midjeväska och hjälp mig vad jobbigt det var. Midjeväskan skumpade, musiken hackade, musiken stängde av, hörlurarna föll ur, sladden var i vägen… Det var bara irriterande. Jag var hela tiden tvungen att fixa med något. Justera, ändra, lägga på musiken igen.

Trots att det var irriterande, tror jag ändå att det hjälpte mig att springa med musik. Jag blir ju även distraherad på ett bra sätt. När det väl fungerade, kunde jag springa på i bra takt och jag tänkte inte på att det var jobbigt. Plötsligt hade jag bara sprungit nästan tio kilometer. Jag vet ju att jag kan springa långt, men ibland behöver jag få en boost i självförtroendet och bevisat för mig själv att jag kan.

Det tycker jag att jag fick idag.

 

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *