Slutcyklat för i år

Det börjar vara slutcyklat för i år, i alla fall transportcyklingen till jobbet. Igår cyklade jag den sista gången till jobbet. Jag hade haft möjlighet till att ha bilen, men eftersom det var sista gången, valde jag cykeln istället. Trots att jag skulle släpa hem en massa grejer från jobbet.

Det är inte så dramatiskt som det låter egentligen. Jag ska bara jobba på ett annat ställe. Samma jobb, annan location. Istället för Skanssi, ska jag vara i Hansa i Åbo centrum. Jag skulle säkert kunna cykla dit också, det är inte såå mycket längre, men cykelsäsongen börjar annars också vara slut. Även om det är varmt på dagen och jag har klarat mig med shorts och t-shirt när jag cyklat till jobbet, är det en helt annan sak att cykla hem på kvällen. Kallt, mörkt och som om hösten är på kommande. Jacka, längre tights och lampa har behövts.

Jag är lite ledsen över att det är slutcyklat nu. Jag tycker att jag just precis den här veckan kommit in i en bra rytm, fått till tekniken och blivit starkare i backar. Som om något klickat och jag fattat hur jag sitta, trampa och hållningen. Klart att jag ännu kan cykla på mina lediga dagar, jag har fortfarande ställen att bocka av från min lista. Samtidigt vet jag nog att jag knappast kommer att cykla speciellt mycket mer. Det är mycket roligare att cykla i fint väder, när det är varmt och soligt. Inte i regn och rusk, med mörka kvällar och kyligt i luften. Plus att min cykel verkligen behöver servas.

slutcyklat för i år

Den stackaren har varit med om mycket. Skumpiga vägar, guppar, gropar, hög fart, regn… I över 1500 kilometer. Den gnisslar, har konstiga ljud, växlar ojämnt och behöver nya delar. Allt har bara blivit fixat tillfälligt för att den ska hålla ihop, men den behöver en ordentlig genomgång.

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *