Brorundan i Pargas

Jag fick en kommentar om jag kunde tipsa om olika långa rundor att springa i Pargas. Det är på gång, men det här kan räknas som mitt första tips. Brorundan. Den är inte speciellt lång, men vackrare vyer finns väl knappast. Dessutom finns det två utegym längs med rutten att pausa vid.

brorundan Pargas

brorundan

Nu vet jag inte riktigt vad som är den officiella Brorundan, men jag startar alltid min runda vid Snäckvikens båtbryggor. Under taxibron, sedan vidare mot nästa bro, den vid Gamla Malmen. Lilla bron? Med tanke på hur många gånger jag sprungit eller gått rutten borde jag veta vad alla broar heter, men jag har ingen aning. Jag har mina egna namn. Men ni från Pargas förstår säkert vilka jag menar 🙂

vilken härlig dag
skärpning våren

Sedan börjar det krångliga. Antingen springer man längs Kyrkbron mot Strandvägen, eller så springer man över Kyrkbron och fortsätter på högra sidan. Jag brukar oftast köra på det här alternativet. Båda alternativen leder till Centralparken. Där kan man sedan sicksacka bäst man vill. Över träbron, längs med vattnet, vid de röda husen. Vad fasiken heter de då? Marjattastranden?

brorundan pargas
torsdagszumba
brorundan

Hur man än springer/går finns det många bra fotomöjligheter. Ibland på fåglar, ibland på båtar. Ibland köper jag bara en kaffe/glass från Reimari och sätter mig ner vid båtbryggorna. Njuter av kvällssolen och ser på folk. Brorundan är väl en av de populäraste rutterna att gå längs med i Pargas. Det är alltid folk där. Inte kanske just nu, men på sommaren.

brorundan

race week

Jag skulle säga att själva Brorundan är kanske 2 kilometer, men eftersom jag först måste springa dit och sedan hem ännu, blir det totalt kanske 5 kilometer för mig. Lite beroende på hur jag springer, men 4,5-5 kilometer. Som sagt, inte den längsta rutten, men säkert den vackraste.

brorundan pargas

3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *