Mindre löpning, mer stretch

De senaste tre (fyra?) gånger jag sprungit, har jag sprungit i mina Icebugs. De är klumpiga och inte de lättaste skorna att springa i, men de är superbra i halkan. Idag däremot tyckte jag att jag skulle springa i vanliga skor. Fail! Det var så halt så halt, jag trippade fram och det slutade med att jag mest gick. På vissa håll var det isgata, på andra ställen snömodd. Ibland var det sandat, men oftast inte. Varför sprang jag inte i mina Icebugs?! Jag sprang prick fem kilometer, men jag hade energi för mycket mer. När jag kom hem hade jag fortfarande lust att träna och beslöt mig för att stretcha kroppen ordentligt. Nu när jag för en gångs skull var uppvärmd och hade ”tid”. Inte som efter ett långpass när jag vill i duschen direkt. Mer stretch behöver jag dessutom alltid.

mer stretch

Jag har blivit bättre på att stretcha efter löppass, eller annars också, men jag kan alltid stretcha mer. Jag har blivit ivrigare på yoga/stretch sedan jag fick yogablock av tomten. Herregud vilken skillnad det har gjort. Jag tycker att de hjälper massor. Nu kan jag göra övningar rätt, med rätt vinklar för att jag har händerna på blocken. Rak rygg och stolt hållning, och inte kämpa för att få händerna i golvet och således böja mig fel. Eller fel och fel, men nu är det enklare. Ta det som ett tips, köp yogablock!

Jag är glad över att jag var och njutsprang förra helgen, även om det var kallt. Då var det åtminstone sol (och jag hade rätt skor på mig). Nu är det mer typiskt vinterväder. Slask, halt, grått och plus tre grader. Så här kommer säkert vädret att vara nu tills det blir vår. För exakt ett år sedan var vädret annorlunda…

springer om folk

3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *