Currygryta med köttfärs och kikärter

När man lagar något gott, ska man dela med sig. Det vet ni vid det här laget. Idag tänkte jag tipsa om en lite annorlunda gryta. Vanliga ingredienser, men i en annan tappning. Currygryta med köttfärs och kikärter. Receptet är härifrån, men jag skriver ut det här också. Som vanligt har jag modifierat liiite. För fyra portioner.

currygryta med köttfärs

Currygryta med köttfärs och kikärter

500 g nötfärs
1 gul lök
1 äpple
1 förpackning kikärter
2 morötter
1 dl purjo
2 tsk curry
1 tsk malen spiskummin
5 dl kycklingbuljong
salt, peppar
olja att steka i

chili
matlagningsyoghurt

currygryta med köttfärs

Skala och hacka löken. Jag hade två, för mina var små. Skala morötterna och skär i mindre bitar. Skär äpplet i tärningar.

Bryn köttfärs i lite olja. Jag hade 400 gram och det räckte bra. Tillsätt lök, äpple, (morot) kikärter och kryddorna. Bryn i någon minut. Jag hade Gala äpple och hade inte skalat det. Det hade säkert funkat bättre med ett fastare/syrligare äpple, nu blev det lite mos. Jag tillsatte också vitlökspulver i min gryta. Jag var tvungen att dubbelkolla receptet, ska det faktiskt ingen vitlök 🙂

Häll på kycklingbuljongen och låt koka i 20 minuter. Enligt receptet ska man tillsätta morötterna först mot slutet av tillagningen, men jag hade från början.

Tillsätt strimlad purjo strax innan servering.

Smaka av med salt, peppar och eventuellt chili.

Servera med matlagningsyoghurt.

Jag serverade grytan med bröd, men det går bra att äta som den är. Eller med ris eller couscous då förstås, ifall man föredrar det. Då räcker det nog till fler än fyra portioner.

currygryta med köttfärs

Vill du ha fler recept på currygryta? Testa då detta. Det har blivit ett favoritrecept, vi äter det ofta.

2

6 tankar kring ”Currygryta med köttfärs och kikärter

 1. Martina

  Älskar sånahär recept med bönor, linser, kikärter och kryddor.Lite kött eller kyckling eller mifu. Lagade förra veckan en köttfärsgulasch med extra stora vita bönor i som extra jättegott med en klick matjoghurt och grovt bröd till.
  Kanske prövar din gryta imorgon, vet redan nu att den nog blir uppskattad;-)

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag tycker också om grytor med linser eller bönor, speciellt på vintern blir det mycket sådant. Har du testat på dhal? Indisk linsgryta. Mums!

   Svara
 2. Martina

  Jo, fått önskemål om indisk mat och lagat just linsgryta/ soppa och kyckling madrass som båda godkändes av sambon som vistats 5v i Indien en gång i tiden.Jättegoda båda två!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Älskar all indisk mat, chicken tikka, palak paneer, olika kryddor och såser… mums! Jag blev sugen på indisk mat nu igen 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *