Yoga i pyjamas

Knappt hade jag skrivit min träningsplan för mars innan det slog mig att jag (igen) helt hade glömt bort att planera in yogan. Jag har blivit mycket bättre på stretch och rörlighetsträning, men det kommer inte naturligt. Jag måste planera in det för att få till det. Oftast blir det i samband med styrketräningen. Jag brukar stretcha ut benen, speciellt höften och höftböjaren. Det är väldigt sällan jag gör specifika pass med bara yoga, utan det blir alltid i samband med någon annan träning. Det sista jag gör innan jag är klar. Nu tänker jag annorlunda. Det ska vara det första jag gör. Inte det första jag gör på ett träningspass, utan det första jag gör på morgonen. Yoga i pyjamas.

Det kommer säkert att bli en bra start på dagen. Vakna och sedan stretcha ut kroppen. Lugnt och skönt för att mjuka upp kroppen. Lite är bättre än ingenting. Nu har jag tid på morgonen. Inte bråttom till bussen och till jobbet, utan nu kan jag vakna i lugn och ro. Göra några solhälsningar, väcka kroppen och sedan äta frukost. Det behöver inte vara så uppstyrt och jag kommer knappast att räkna det som träning ens, men jag måste hålla i det.

På morgonen är jag ändå stel efter natten att jag tror att yoga i pyjamas blir en bra start. Jag ska fortsättningsvis stretcha efter styrketräning och löppass, men då kan jag göra andra övningar. Då är jag varm i kroppen och kan gå djupare i rörelser. På morgonen är det mer tänkt att jag ska väcka kroppen, få bort lite av stelheten och bli piggare. Vicka på tårna, rulla axlarna och få tillbaka rörligheten i ryggen.

yoga i pyjamas

Vilken tidpunkt yogar du helst?

5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *