Ett kort testpass

Idag sprang jag mitt första löppass på över en vecka, ett kort testpass för att se hur kroppen reagerar. So far so good, inga krämpor eller bakslag. Jag sprang inte min normala testrunda, utan det blev en lite kortare. Konditionen är det inget fel på, men jag hade väldigt varmt. Jag har helt glömt bort hur jobbigt det är att springa i värme. Åtminstone de första gångerna.

ett kort testpass

Jag hade högre puls, det var flåsigare och kroppen kändes seg. Jag tror att det delvis beror på att jag inte sprungit på en vecka, men mycket beror nog på värmen. Planen var att ge mig ut tidigt på morgonen innan det blir som allra varmast, men jag var inte ute förrän just efter halv elva. Vid det laget var det redan väldigt varmt och gassande sol.

Jag är ändå nöjd efter mitt lilla testpass. Nu känns det som om jag är igång igen. Jag hoppas kunna springa åtminstone en gång till den här veckan. Gärna ett långpass. Eller i alla fall ett längre pass, över tio kilometer. Ifall vädret fortsätter att vara så här varmt tror jag att jag är tvungen att ta till min taktik för långpass som jag hade 2018.

Långpass på söndag morgon på spånbanan. Cykla dit, vattenflaska och handduk med, springa ett varv, stanna och dricka, springa ett till varv, stanna och dricka och så vidare. Cykla hem igen och äta frukost på terrassen. Sedan har jag hela dagen på mig att slappa i solstolen. Jag tycker att det låter som en bra plan.

3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *