Snart är det slutcyklat för i år

Jag tror att det snart börjar vara slutcyklat för i år. Mitt mål på tusen kilometer är avklarat och det är skönt att kunna checka av det. Jag tycker att det börjar vara ganska mörkt (och kallt) på kvällarna. Det är inte lika kul att cykla längre.

slutcyklat för i år

Igår var första gången jag behövde använda både fram och baklampan på cykeln. Plus att jag säkert borde ha haft en reflexväst också. Då var klockan bara strax efter nio när jag var hemma. Om en vecka eller två kommer det att vara ännu mörkare och då senast kommer det att vara slutcyklat.

På morgonen och på dagen går det ännu bra att cykla, det är just kvällarna som inte är lika roliga längre. Det känns som om hösten är här. Det är mörkt, det är kyligt i luften och det regnar hela tiden. Förra veckan cyklade jag ännu i mina cykelshorts och t-shirt, nu har jag cyklat i vanliga tights och jacka.

Den här veckan kommer jag ännu att cykla till jobbet, men nästa vecka har jag inte bestämt hur jag tänker göra. Kanske jag är tvungen att ladda mitt busskort och börja ta bussen igen. Det har varit kul att inte vara beroende av en tidtabell. Jag ser inte direkt framemot att börja åka en smockfull buss igen. När jag har cyklat till jobbet har jag dessutom fått in en massa gratis träning.

Träningsmängden har varit kring tio timmar i veckan, ibland så mycket som tolv timmar. Då har det mest varit transportcykling och kanske två löppass på runt timmen. När jag hade semester var träningsmängden kring fyra timmar även om det var mer löpning. Det är mer en normal träningsvecka för mig. Jag brukar inte träna så mycket som tolv timmar i veckan, men jag tycker att cykling är mycket skonsammare för kroppen. Inte en chans att kroppen hade hållit för tolv timmar löpning på en vecka…

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *