Mina träningsplaner för hösten

Jag vill inte att sommaren ska vara över ännu, men jag är nog tvungen att inse att hösten är på kommande. Jag har sprungit i långärmad tröja, jag har cyklat i vantar, jag behöver lampa när jag cyklar hem på kvällen. Det är mörkt, det är kallare i luften och det känns som höst. Därför passar det bra att fundera över mina träningsplaner för hösten. Vad ska jag fokusera på, vad vill jag uppnå och hur tänker jag kring träningen?

mina träningsplaner för hösten

Mina träningsplaner för hösten

De två senaste åren har träningsfokus under hösten och vintern varit styrketräning. Tanken har alltid varit att bygga upp en stark kropp för att bli en bättre löpare. För att kunna springa längre och snabbare. För att satsa på Tallinn maraton året efter. Nu vet vi ju alla hur det har gått med den saken. Det har inte blivit något Tallinn maraton på två år. Därför tänker jag lite annorlunda i år.

höstlistan 2020

Den här hösten vill jag fokusera på löpning. Löpning är ändå min största passion och det jag tycker mest om. Jag har kommit igång bra med styrketräningen och jag tänker fortsätta med det, men löpning kommer att vara prio ett. Jag siktar på att springa tre gånger i veckan och träna styrka en gång. Blir det fler träningspass än det, är det en bonus. Det femte passet kan sedan vara valfritt. Ett lättare styrkepass, träningsvideon via Youtube eller yoga.

Jag ska satsa mer på löpning under september, oktober och november. December vet jag av tidigare erfarenhet att inte är en bra månad för utmaningar eller målsättningar. Jag vill se vad tre månaders fokus kan göra för formen. Just nu tycker jag ändå att löpformen är rätt så bra. Trots att jag cyklat mycket hela sommaren orkar benen springa. Jag kan springa långpass igen och det finns till och med fart i benen. Hur bra kan jag då inte bli om jag faktiskt satsar på löpningen under ett par månader?

höstlöpning som bäst

Ifall vädret är riktigt gräsligt kan det hända att jag ändrar min plan och fokuserar mer på styrka, men jag vill avsluta året på topp. Med mycket löpning och gott självförtroende. Nästa år, då jäklar ska jag springa maraton igen. Även om jag vet att det också krävs styrketräning, är det nog ändå löpningen som är grunden för maratonform.

Vad har du för träningsplaner för hösten?

2

2 tankar kring ”Mina träningsplaner för hösten

 1. Fredrika

  Har anmält mig till 70 km cykel lopp som är om en månad så ska cykla tills dess. Efter det vill jag bara gå o styrketräna i ett par månader. Känns så där härligt oambitiöst (om det ens är ett ord ?)

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Cykellopp låter spännande och kul! Sånt skrämmande har jag inte vågat anmäla mig till ännu 🙂 Jag håller mig till löpning

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *