Slutcyklat, kanske

Nu är busskortet laddat och jag har åkt buss i två dagar. Nu är det kanske slutcyklat för i år. Det känns verkligen som höst i luften. På onsdagen när jag cyklade hem från jobbet var det svinkallt. Och mörkt. Det var första gången i år som jag hade reflexvästen på. Med det sagt så överväger jag ändå att cykla till jobbet nästa vecka igen. Då har jag nämligen morgontur och det har lovats varmare väder. Plus att jag nog fortfarande tycker att det är kul att cykla. Det är bara inte lika kul att cykla hem på kvällen.

kanske slutcyklat

Därför tänker jag att jag kan cykla de gånger jag har morgontur och ta bussen när jag har kvällstur. Det är ändå så få dagar kvar som jag kan cykla, jag vill passa på medan jag kan. Snart blir det frost och minusgrader och då vet jag att jag inte kommer att cykla mer.

Jag är kanske inte riktigt redo att sluta cykla ännu. Det har gått så bra den senaste tiden, att det känns synd att sluta nu. Jag vet att det kommer att dröja flera månader tills jag kan cykla igen. Det är klart att jag kan cykla andra sträckor än till och från jobbet, men lediga dagar är vikta för löpning. Och det känns också fånigt att först ta bussen till jobbet, för att sedan cykla när jag kommer hem. Jag vill nog fortfarande cykla, jag tycker kanske bara att det börjar vara lite för mörkt och kallt. Så kanske det är slutcyklat för i år…

cykelrekord

Men kanske en gång ännu. För att vara en sista gång, och få ett ordentligt avslut.

 

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *