Undvik fysisk ansträngning

Undvik (hård) fysisk ansträngning i ett par dagar var ungefär det första de sa idag när jag var och tog andra dosen av coronavaccinet. Vilken tur att jag inte ska springa maraton om tre dagar då. Som tur har jag redan hunnit springa idag, ifall jag inte kan träna mer den här veckan.

undvik fysisk ansträning

Det blev igen ett långpass och med en bättre känsla än senast. Det var sol, det var varmt och jag hade klätt mig alldeles för varmt. En t-shirt hade räckt, men jag sprang i långärmat. Och svettades. Håret var plaskblött när jag kom hem och jag hade till och med solbränna på benen. Jag hade inte överhuvudtaget tänkt på att jag kunde behöva solkräm. I ansiktet har jag alltid, men på benen? I september?

Idag blev det över 15 kilometer löpning och igen en gång det längsta på länge. Det är så kul nu när löpningen går bra och varje långpass blir distansrekord. Jag vill verkligen försöka springa ett halvmaraton i år. Inte på ett lopp, utan bara klara av att springa distansen på ett träningspass. Det känns som evigheter sedan jag senast var uppe på såna distanser.

Det ska inte vara omöjligt. Jag tycker ändå att dagens pass gav en indikation på att det finns mer att ge. Jag är inte tokslut när jag sprungit klart. Flåset är det inget fel på och kroppen orkar. Klart att benen är trötta efter 15 kilometer, men lite till hade jag nog orkat. Jag behöver bara öka på längden på mina långpass lite till och plötsligt är det ett halvmaraton. De sista kilometerna går på vilja. Kommer jag upp till 19-20 kan jag nog pusha mig till 21,1.

undvik fysisk ansträngning

Undvik fysisk ansträngning. Pts! Jag ska träna på som aldrig förr. Kanske inte den här veckan, men nästa.

 

2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *