Högsta veckototal på evigheter

Jag minns inte när jag senast skulle ha sprungit över trettio kilometer på en vecka. Det är den högsta veckototal jag har haft på flera månader. Kanske det till och med är min högsta veckototal för hela året? Oftast brukar jag springa kring tjugo kilometer på en vecka, men nu blev det hela tio kilometer längre. Och bäst av allt, det känns ingenstans! Kroppen håller, benen är pigga, flåset är med mig och allt känns bra.

högsta veckototal

Just nu fungerar det bra att springa tre gånger i veckan och styrketräna en gång. Kroppen är alltid pigg och fräsch till varje träningspass och jag är sugen på att träna. Just nu finns inte ens tiden till fler träningspass. Eller tiden finns väl, men då blir det sämre kvalitet på passen eftersom jag är tvungen att klämma in dem någonstans. Fyra gånger i veckan går bra, fem blir för mycket.

Nu vill jag bygga vidare på löpningen. Fortfarande springa tre gånger i veckan, men börja lägga in intervaller eller snabbare pass. Distanspass och mysrundor går bra, långpass är heller inget problem, men jag vill få in snabbhet. Ha lite mera variation i löpningen, både när det gäller längden på passen och tempot jag springer i. Inte springa alla rundor ungefär lika långt i ungefär samma tempo.

Nästa vecka siktar jag på att springa ungefär lika långt som den här veckan. Jag vill gärna ha trettio kilometer som standard. Det är inget ouppnåeligt mål, men ändå något jag lite behöver kämpa för. Just nu känns det lagom.

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *