Jag är igång igen

Nu är jag igång med träningen igen. Inte för att jag ens hade en paus, förra veckan blev bara en vecka med mindre träning. Det är skönt att starta veckan med träning tycker jag. Få en bra start på veckan och känna att jag är igång. Jag brukar oftast vilja träna på måndagar, så att jag åtminstone kan göra ett träningspass per vecka.

jag är igång igen

Gårdagens träningspass blev ett lugnare löppass. Jag hade inte tid till att springa långt, för jag skulle på jobb till kvällen. Dessutom planerar jag att springa fyra gånger den här veckan. Jag kan få en lika hög träningsdos, bara fördelat på fler pass.

Just nu har jag inget annat mål med min träning förutom löpningen. Mängdmålet på tusen kilometer totalt i år. Blandat med snabbhet. Därför tänker jag att jag kan mixtra med passen och upplägget. För att se hur kroppen reagerar och vad som fungerar bäst. Kanske springa två gånger en vecka, för att nästa vecka springa fyra. Ungefär samma mängd, men olika fördelat. Kortare, snabbare pass en vecka. Och två längre pass en annan. Till exempel. Vad jag känner för, hur jag har tid och hurudant väder det är. Huvudmålet är ändå tusen kilometer totalt. Sen hur jag når dit, är inte lika viktigt. Och det är ju förstås inte katastrof om jag inte når dit. Jag har redan nu sprungit mer än jag gjorde hela förra året.

Imorgon är planen att springa igen. Efter jobbet den här gången. Jag hoppas på soligt och fint väder, pigga ben och bra flås. Kanske jag till och med sätter på mig mina snabbaste skor och springer intervaller? (Kollade just på väderleksrapporten, det lovas ösregn. Lär inte springa i mina (vita) snabbskor 🙂 )

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *