En vecka med mindre träning

Det här blev en vecka med mindre träning. Bara två löppass och en gång styrketräning. Ibland blir det bara så. Livet, jobbet och annat kommer emellan. Det är inget jag stressar över, eftersom de pass jag gjort ändå varit bra.

Jag tror till och med att det är bra för mig att ha en vecka med mindre träning ibland. Låta kroppen vila, återhämta sig och komma tillbaka ännu starkare. Med mer motivation till att träna och med pigga och fräscha ben. Redo att springa intervaller eller snabbare pass. Orka springa långpass. Även om kroppen orkar springa långpass, är det jobbigt mentalt ibland. Därför brukar jag dela upp långpasset för att lura hjärnan. Springa i nio minuter, gå i en. Eller gå de första hundra metrarna av varje kilometer. Mängden blir samma, men det blir inte lika monotont.

en vecka med mindre träning

Nästa vecka tror jag att jag kan träna som jag vill igen. Jag planerar att springa imorgon. Jag tror att jag ska testa på att springa fyra gånger. Måndag, onsdag, fredag och söndag. Jag minns inte när jag skulle ha sprungit fyra gånger på en vecka. Men tre löppass borde jag åtminstone kunna springa. Nästa vecka ska det också bli comeback i gymmet och simhallen. Efter en paus på över ett och halvt år (!). Undrar just ifall jag fortfarande kan simma?

Jag ser framemot det i alla fall. Jag tror att nästa vecka kommer att bli en bra träningsvecka. Både mycket löpning, och gym och simning. Det kan inte bli annat än bra.

 

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *