Har jag blivit bättre på att simma?

Idag var jag och simmade för sista gången. Jag kommer nog säkert att förnya mitt kort nästa år, men just nu blir det en paus. Förhoppningsvis inte lika lång paus som senast. Vad har då tio gånger, eller egentligen åtta, lärt mig? Har jag blivit bättre på att simma?

bättre på att simma

Jag tycker att det är en svår fråga att svara på. Jag kunde ju simma från början, men gör det aldrig. Aldrig på sommaren och väldigt sällan på semesterresor. Jag brukar mest guppa i poolen, eller i havet. Inte simma simma. Därför blev jag nästan förvånad över hur bra jag kunde/orkade simma första gången vi var till simhallen våren 2020. Då hann jag simma två gånger innan det blev en paus på över ett och ett halvt år. Nu har jag simmat åtta gånger, ungefär en gång i veckan. Ändå vet jag inte riktigt om jag har blivit bättre.

Jag orkar kanske simma längre, men annars tycker jag inte att jag har förbättrats. Idag kunde jag simma 1300 meter, vilket är det längsta jag gjort. Tekniken är fortfarande det svåraste och jag simmar fortfarande bara bröstsim. Jag har inte ens testat på crawl, utan jag kämpar på med bröstsim.

Det känns som om jag inte flyter. Som om jag simmar ”sittande” med korta armtag. Som om jag inte alls kommer framåt, utan simmar upprätt. Jag vet inte vad jag gör för fel eller hur jag ska förbättra mig. Jag trodde att jag skulle bli bättre bara av att simma mer, och få en kontinuitet, men inte. Det är så svårt. Det är inte konditionen det är fel på, utan tekniken. Jag blir mer trött i armar och nacke, än flåsig.

Hur gör man för att bli bättre? Och säg nu inte gå en kurs. Med mitt jobb är det väldigt svårt att få specifika tider att passa, även om en kurs skulle vara kul att kunna delta i.

 

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *