Hög motivation till löpning

Imorgon är det den första december och årets sista månad. Hur gick det till? Det betyder att jag ännu har en månad på mig att klara av mitt träningsmål för året. Eller ett av målen snarare, att springa 1000 kilometer på hela året. För tillfället har jag sprungit 916, vilket betyder att jag har 84 kilometer kvar. Det kan bli tight, men det är inte omöjligt. Under oktober sprang jag 120 kilometer och i november 97. 84 kilometer på en månad ska nog gå. Även om det är julstress och mycket på jobbet. Jag har i alla fall en hög motivation till att klara av målet. Få ett bra avslut på året.

hög motivation till löpning

Jag har redan nu sprungit betydligt mer än vad jag gjorde 2020. Löpningen känns annars också bättre och som om jag har ett bättre flyt. Det har blivit många långpass och fler pass med snabbare tempo. Jag känner mig mer som ”mig själv”, som en löpare. Jag behöver inte kämpa lika mycket, eller ta i och jag vill springa. Även om jag inte skulle springa exakt 1000 kilometer, är det inte ett misslyckande. För helheten är så mycket bättre än vad det var förra året.

Det är länge sedan jag har haft så här hög motivation till löpning. Inte ens kyla och vinterväder stoppar mig. Jag vill springa. Det är klart att jag hoppas på lite varmare väder och lite bättre väderförhållanden för december, men det känns ändå inte oöverkomligt. Jag har bra skor och bra kläder, jag kan springa i kyla. Det är bara roligare att springa i värme. Jag tycker att jag blir så stel av kylan. Det är svårt att få upp tempot, löpsteget blir annorlunda och det känns som om jag stapplar fram. Jag känner mig inte lätt i kroppen. Sen hjälper det ju förstås inte heller att jag har packat på mig alla kläder jag har för att inte frysa ihjäl…

 

2

2 tankar kring ”Hög motivation till löpning

 1. Petra

  Jag tror du kommer nå ditt mål heja heja. Jag tycker ochså att löpningen bara blir roligare för var dag. Har ochså en önskan om 1000 km på ett år men det blir först i mars .

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Tack för hejarop! Jag tror nog att jag kommer att fixa målet, men lite är jag nog tvungen att jobba för det

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *