Trettio kilometer kvar

Jag har bara trettio kilometer kvar att springa innan jag har nått mitt träningsmål för året. Trettio kilometer, det måste jag ju klara av eller hur? Jag behöver inte ens springa långpass för att klara målet. Det räcker med helt normala rundor på fem, sex, sju kilometer. Några såna till och jag har uppnått målet.

trettio kilometer kvar

Dagens löppass gav igen en indikation om att det finns mer att ge. Just nu tycker jag att vädret påverkar mig mest. Är det inte för kallt, är det halt, eller blåsigt eller något. Kroppen orkar springa bra, men de yttre omständigheterna är kanske inte optimala för riktigt långa pass. 12 till 15 kilometer är det jag brukar springa för tillfället och fortfarande klassa som långpass. Jag tycker ändå att det är kul att märka hur fort gränsen flyttas framåt. För inte alltför länge sedan tyckte jag att tio kilometer var ett långpass och nu är det en standardrunda. Något jag kan springa vilken dag som helst i veckan utan problem.

Jag är fortfarande sugen på att testa att springa halvmaraton innan året är slut. Jag tror inte att distansen skulle vara ett problem och jag bryr mig inte om tiden eller farten. Det skulle bara vara för mig själv och för att veta att jag fortfarande kan. Kunna avsluta året på topp. Jag tror nog att jag kommer att fixa att springa trettio kilometer ännu och således uppnå målet på 1000 kilometer totalt, men ett halvmaraton skulle vara cherry on top. Men sen igen, något mål måste jag ha inför nästa år också…

1

2 tankar kring ”Trettio kilometer kvar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *