Januarichallenge

Det nya året har börjat bra med mycket träning. Så bra att jag ska ha en liten januarichallenge. Med styrketräningen ska jag kanske säga. Jag har sprungit en gång, men tränat styrka hela tre gånger. Jag vet inte vad som har hänt med mig. Plötsligt väljer jag styrketräningen över löpningen.

Jag tror att en orsak till varför jag för tillfället hellre tränar styrka än springer är vädret. Det är inte direkt optimala förhållanden för löpning just nu. Det är slask, det är halt och det är mörkt och dystert. För tillfället har jag inget mål med löpningen. Då kan jag lika gärna träna inomhus än riskera att falla ute. Även om jag har dubbskor.

januarichallenge

Jag tror faktiskt att jag ska satsa lite mer på styrketräningen under januari. Just nu tycker jag att det har varit riktigt kul att träna styrka. Jag har känt mig stark och som om jag blivit bättre. Ibland har jag tränat med skivstång, ibland med hantlar och ibland med mina TRX-band. Jag hade helt glömt bort hur tungt det var att träna med TRX-banden. Speciellt bålövningar och baksida lår.

Min januarichallenge kommer att vara att träna styrka två gånger i veckan. Jag tänkte först skriva tre, men jag vill lämna lite utrymme för löpning också. En ordentlig genomkörare av hela kroppen två gånger i veckan är målet. Tunga vikter och fokus. Inte så mycket puls eller miniband. Det är absolut inget fel med det, men nu vill jag träna annat. Förra året hade jag som mål att komma upp på maxvikt med skivstången, men jag klarade inte av det. Men nytt år, nytt försök och en bra start på året.

3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *