Snö och löpning och träningsvärk

Jag hade glömt bort hur mycket träningsvärk jag kan få när jag tränar styrka flera gånger i veckan. Det är kul, men träningsvärken efteråt är inte att leka med. Lägg till snö och löpning och pust ändå. Hur tunga ben kan jag ha egentligen? Just nu har jag dessutom sprungit i mina Icebugs som inte är kända för att vara de lättaste skorna i världen.

snö och löpning

Jag försöker att inte bry mig om tempot när jag springer, men det är svårt ibland när det börjar på en åtta. Kombinationen snö och löpning och Icebugs och träningsvärk gör att jag inte direkt är snabb. Samtidigt vet jag ju att jag är snabbare än det här. Just nu påverkar vädret och skorna mycket. Det är klart att jag är snabbare eller åtminstone känner mig snabbare när jag springer i shorts och lätta skor än när jag springer påbyltad med alla kläder jag har och klumpiga skor. Jag vet ju det, men det är svårt att inte känna sig dålig ändå.

Dagens löpning var en riktig kämparunda. Jag hade tunga ben från start och mot slutet gick jag mest. Det var som om jag inte orkade lyfta på fötterna, utan jag fick kämpa för varje steg. Det var inte vackert, men jag sprang ändå över tio kilometer och det är jag nöjd över idag.

Just nu är planen att fokusera lite mer på styrketräning än på löpning och då behöver inte löpningen gå bra. För tillfället är det viktigare att jag får till bra styrkepass och så kan löpningen bli vad det blir. Jag kan springa snabba pass med lättare känsla sen i vår när vädret är bättre. Nu gäller det mer att hålla igång, upprätthålla än att utvecklas och bli bättre.

3

4 tankar kring ”Snö och löpning och träningsvärk

 1. Petra

  Jag har ochså tyckt det har varit tungr att springa i snön. .I slutet av förra veckan kändes det som jag hade gröt eller cement i båda benen .
  Skulle gärna hitta glädjen för styrke träning för jag vet att borde träna även det . Var och simma i fredags och det var super skönt . Kommer jag börja ta in i min träning igen . Förut var jag två ggr i veckan . Bara jag kunde få in 1 ggn i veckan igen skulle vara bra .
  Härlig energi du har till din träning .⭐

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag saknar också att simma. Tidigare var jag en gång i veckan, men jag har inte förnyat mitt kort. Just nu kan jag inte ens simma, för alla gym och simhallar och dylikt är stängda i södra Finland. Tror jag… Läget ändras hela tiden. Som tur finns det ändå annat kul att träna 🙂

   Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Just nu tror jag faktiskt att allt är öppet igen, för beslutet överklagades visst i Förvaltningsdomstolen. eller nåt

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *